ASAYİŞ

Uyuşturucu Tacirlerine Büyük Darbe! 71 İlde Operasyon, 894 Şüpheli Yakalandı

71 ilde son 10 gündür sürdürülen geniş çaplı operasyonlarda uyuşturucu tacirlerine ağır bir darbe indirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve İl Emniyet Müdürlüklerinin iş birliğiyle Türkiye genelinde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik geniş kapsamlı operasyonlar gerçekleştirildi. Son 10 günde 71 ilde düzenlenen operasyonlarda tonlarca uyuşturucu madde ile milyonlarca uyuşturucu hap ele geçirildi.

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara toplam 1.345 ekip ve 3 bin 360 personel katıldı. Operasyonlarda ayrıca 11 hava aracı ve 43 narkotik dedektör köpeği de görev aldı.

2 ton 367 kilo uyuşturucu ele geçirildi

71 ilde gerçekleştirilen operasyonların ardından yapılan aramalarda toplam 2 ton 367 kilo 634 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Ekiplerin çalışmaları sonucunda ayrıca 4 milyon 34 bin 459 adet uyuşturucu hap bulundu.

Ele geçirilen maddeler arasında özellikle dikkat çeken miktar ise 1 ton 917 kilogram sentetik ecza hammaddesi oldu.

894 şüpheli yakalandı

Operasyonlarda uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen 894 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyetteki ve adli süreçteki işlemlerinin ardından şüphelilerden 424'ü tutuklandı. 93 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Operasyonlar 71 ilde gerçekleştirildi

Uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonların Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Mersin, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Van ve Zonguldak'ın da aralarında bulunduğu 71 ilde gerçekleştirildiği açıklandı.

Yetkililer, uyuşturucu madde ticaretinin önlenmesi ve özellikle gençlerin uyuşturucudan korunmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Operasyonlarda görev alan emniyet personeli ile Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıklarına teşekkür edildi.