Çaturoğlu Basın Bayramını kutladı

Basında Sansürün Kaldırışının 108. Yıldönümü Sebebiyle Yazılı Bir Açıklama Yapan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Demokrasinin 4. Kuvveti Olarak Kabul Edilen Basının Hiç Kuşkusuz, Demokrasinin Ve Birbiriyle İlintili Olarak Yaşamak Durumunda Olan İnsanliğin En Vazgeçilmez Unsuru Olduğunun Altını Çizdi.

banner279
25 Temmuz 2016 Pazartesi 13:49
Çaturoğlu Basın Bayramını kutladı
Basında sansürün kaldırışının 108. Yıldönümü sebebiyle yazılı bir açıklama yapan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Demokrasinin 4. kuvveti olarak kabul edilen basının hiç kuşkusuz, demokrasinin ve birbiriyle ilintili olarak yaşamak durumunda olan insanlığın en vazgeçilmez unsuru olduğunun altını çizdi.
Çaturoğlu yayımladığı mesajında şöyle dedi:
“Bölgede basın sektöründe görev yapan gazetecilerin kısıtlı imkânlarla önemli hizmetleri yerine getirdiklerinin biz siyasiler olarak en büyük tanıklarından biriyiz. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için üstlendiği görevi yerine getirmeye çabaladıkları da tartışılmazdır. Gazeteler, televizyon ve radyolar toplumun yararı ve gelişmesi için vazgeçilmez unsurlardır. Basının özgür konumunu gölgeleyen ve basını temel işlevinden uzaklaştıran sansür, halkın çıkarlarının savunulmasının ve özgür düşüncenin gelişmesinin önündeki engellerden biridir. 24 Temmuz tarihi hem basın hem de Türkiye için önemlidir. 1908`de Anayasa`nın yeniden yürürlüğe girmesinin ertesinde 24 Temmuz`da çıkan gazetelerin, gazeteciler tarafından sansür memurlarına verilmeden, gösterilmeden çıkarılmış olduğu bir gündür. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.”
15 Temmuz günü Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından tüm basının tek yürek olarak Türkiye’ye sahip çıktığını belirten Çaturoğlu, “Görevini layıkıyla ve onuruyla yapan basın kuruluşlarının halkın doğru bilgilendirilmesi açısından ne kadar önemli ve gerekli olduğu bu alçakça saldırıya karşı basınımızın gösterdiği ortak tavır sayesinde bir kez daha kanıtlanmıştır. Zor şartlarda görevlerini yerine getirebilmek için gösterdikleri çabayı takdir ediyor, ilimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız, ulusal ajans ve gazete temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan basınımızın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287