ZGC, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Sansürün Kaldırılışının 108. Yıldönümünü kutladı

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti; Basın bayramında Atatürk Anıtı’na çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.Zonguldak Valiliği önünde yapılan törende ZGC Onur Kurulu Başkanı Şaban Yılmaz, haber ajansları, yazılı, görsel ve işitsel basın...

banner279
24 Temmuz 2016 Pazar 16:31
ZGC, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Sansürün Kaldırılışının 108. Yıldönümünü kutladı
Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti; Basın bayramında Atatürk Anıtı’na çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.
Zonguldak Valiliği önünde yapılan törende ZGC Onur Kurulu Başkanı Şaban Yılmaz, haber ajansları, yazılı, görsel ve işitsel basın ve ZGC il merkez yönetim kurulu hazır bulundu.
Yapılan tören sonrası ZGC Başkanı Derya Akbıyık, konuşmasında şunları söyledi:
“Zonguldak Gazeteciler Cemiyetinin 67. Yaşını kutlarken, bugün aynı zamanda 24 Temmuz basın bayramını ve sansürün kaldırılışının 108. yılını kutluyoruz. ZGC 1949 yılında kurulmuştur, cemiyetimizin kuruluşuna şahit olan ve yer alan kurucu başkanımız, duayen gazeteci Bedri Erel’e Allah uzun ömürler ve sağlık sıhhatler diliyoruz. Bugün basın bayramını ve sansürün kaldırılışının 108. yıldönümünü daha hissi duygularla ve önemle kutluyoruz. Ülkemiz geçtiğimiz günlerde 15 Temmuz günü ve 16 Temmuza’ a bağlayan gecenin sabahında çok sıkıntılı ve üzücü saatler yaşamıştır.
Hain terör örgütü uzantılarının içeride ve dışarıda ki oluşan gruplarının yaptığı başkaldırı ve darbe girişimi, Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın dirayetli duruşu ve aldıkları cesurca önlemler sayesinde önlenmiştir. Bugün yaşadığımız o acı gecenin birçok kahramanı vardır. Silahlı kuvvetlerimiz, Emniyet teşkilatımız, sokağa dökülen ve canını feda eden kahraman halkımız ve tabi ki Türk medyası. Yaygın ve yerel basın bu hain girişim karşısında hiç geri adıma atmayarak, bu canice girişimin önlenmesi adına üstüne düşen görevi sonuna kadar eksiksiz yerine getirmiştir. Halkın haber alma hakkını namluların gölgesinde de olsa sürdürme kararlılığını gösteren meslektaşlarımız, canları pahasına özgür basının yılmaz savunucusu olmuşlardır. Türk halkının şanlı direnişine, kalemleri, fotoğraf makineleri, kameralar ve mikrofonlarını asla bırakmayıp, görev yerlerini terk etmeyerek destek veren gazeteciler, Türk basın tarihine yepyeni onurlu bir sayfa eklemişlerdir. Özgür basın ve ifade özgürlüğü demokrasimizin gelişiminin anahtarıdır. Günümüzü kutlarken, basınımızın daha özgür olması, ifade özgürlüğümüzün artarak devamı ve hür basın ülkemiz içinde gelişiminin ve büyümesinin bir anahtarı olduğunu önemle hatırlatırız. Günümüz kutlu ve mutlu olsun.”
Tören, Atatürk Anıtında gazetecilerin hatıra fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280