Ukrayna'nın bir çok bölgesinden patlama haberleri geliyor

Ukrayna'ya Rusya'nın düzenlediği askeri harekatta, ülkenin birçok bölgesinden patlama haberleri geliyor. Ukrayna'da başkent Kiev ile birlikte toplam 6 kentten patlama haberi geldi.

banner279
24 Şubat 2022 Perşembe 11:47
Ukrayna'nın bir çok bölgesinden patlama haberleri geliyor

  

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmasıyla birlikte Ukrayna askerlerine "Derhal silahlarınızı bırakıp evinize dönün" çağrısında bulunmuştu.

Pek çok bölgede patlama seslerinin duyulduğu Ukrayna'nın başkenti Kiev'de siren sesleri devam ederken, patlamalardan bir süre sonra Ukrayna Ordusu "Hava savunma sistemimiz toplam 5 uçak ve 1 helikopterin vurdu" dedi.Ukrayna Deniz Kuvvetlerinin Ochakiv’de bulunan Deniz Üssü’de Rus Ordusu tarafından vuruldu.Rus Ordusuna bağlı Ka-52 Saldırı Helikopteri, Kırım üzerinde uçuş gerçekleştiriyor.Ukrayna Ordusu Harkov şehrine giriş bölgelerinde tank birlikleri ile kontrol noktaları oluşturdu.Ukrayna Ordusu, Ukrayna'nın doğusunda iki Rus tankının imha edildiğini açıkladı.Ukrayna Dışişleri Bakanı Dymtro Kuleba, dünyadaki Ukrayna vatandaşlarına seslendiği paylaşımda, "Putin'in işgali ile ilgili gerçekleri ülkelerinizde anlatın" dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
RusyaUkraynaKiev
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287