Cerrahpaşa'da Deprem Tatbikatı ve Anma Programı Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerin yıl dönümünde Afet ve Acil Arama Kurtarma Birimi (İÜC SAR) tarafından gerçekleştirilen önemli bir deprem tatbikatına ev sahipliği yaptı.

banner279
08 Şubat 2024 Perşembe 11:05
Cerrahpaşa'da Deprem Tatbikatı ve Anma Programı Gerçekleştirildi

Avcılar Yerleşkesi Rektörlük Ek Bina’da gerçekleştirilen tatbikatla Üniversite

Tatbikat İÜC SAR, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi (UMKE) iş birliğiyle gerçekleştirildi. Tatbikat öncesi İÜC SAR Amirleri Murat Gülmez ve Mehmet Halit Öztekin tarafından Rektörlük Ek Bina’da “Afet Tanıma ve Çeşitleri” ile “Tahliye ve Tahliye Türleri” isimli sunumlarla personel eğitimleri gerçekleştirildi.

Eğitimlerin ardından senaryo gereği gerçekleşen deprem sonrası Afet ve Acil Arama Kurtarma Birimi ekibi, Prof. Dr. Kamber Demir ve İÜC SAR Koordinatörü Memet Güngör başkanlığında toplandı. Üniversite personeli sarsıntı anında “Çök-Kapan-Tutun” yöntemini uygulayarak güvenliklerini sağladı. Tatbikatın bir sonraki aşamasında, personel güvenli bir şekilde bahçede oluşturulan güvenli alana tahliye edildi. Tahliyeler sonrası bina içerisinde kalan yaralılara AFAD ve UMKE ekipleri müdahale etti.  

Tatbikat sonrası asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerde hayatını kaybedenler için Anma Programı gerçekleştirildi. Bahçede oluşturulan güvenli alanda Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol İnce ve Genel Sekreter Prof. Dr. Hülya Aşkın Balcı’nın da katılımıyla depremlerde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Yaşanan afet ile ilgili duygu ve düşüncelerinde paylaşıldığı Anma Programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Personeli, olası bir depremde nasıl hareket etmeleri gerektiğini uygulamalı olarak öğrendi.

Kaynak: www.iuc.edu.tr

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287