Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve RTÜK'ten Önemli İş Birliği Protokolü

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik iş birliği protokolü imzaladı. Bu kapsamda, ebeveynlerin dijital platformları doğru kullanımına yönelik farkındalık çalışmalarını içeren "Gözünden Sakındığını Dijitalden Sakın" projesi hayata geçiriliyor.

banner279
26 Eylül 2023 Salı 14:33
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve  RTÜK'ten Önemli İş Birliği Protokolü
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile RTÜK'ten Çocukların Dijital Mahremiyetine Yönelik Önemli İş Birliği Protokolü
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik iş birliği protokolü imzaladı. Bu kapsamda, ebeveynlerin dijital platformları doğru kullanımına yönelik farkındalık çalışmalarını içeren "Gözünden Sakındığını Dijitalden Sakın" projesi hayata geçiriliyor.

 
Protokol, aile bütünlüğünün korunması, korunmaya yardıma ihtiyaç duyan aile fertleri ile çocuklara maddi, manevi ve sosyal destek sağlama amacıyla yapılan planlamaları, eğitim faaliyetlerini ve programları içeriyor. Protokol 28 Eylül 2023 tarihinde İstanbul'da imzalanacak.

 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in de katılacağı imza törenine kamu kurum ve kuruluşları, akademisyenler, sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları da iştirak edecek.

 
Bu 5 yıllık protokol süresince ailelerin huzur ve mutluluğunu tehdit eden alışkanlık ve bağımlılık sorunlarına dikkat çekmek ve ailelere destek olmak amacıyla çeşitli programlar hazırlanacak. Ayrıca çocukların ihmal ve istismardan korunması ve sağlıklı gelişimi için içerikler üretilecek.

 
Kadına karşı şiddetin ve ayrımcılığın önlenmesi, engelli bireylerin eğitim ve istihdamı ile toplumsal hayata katılımlarını destekleyici programlar da bu protokol kapsamında yer alıyor. Yaşlıların toplumla bütünleşmesini sağlayacak programlar da uygulanacak. Ayrıca şehit yakınları ve gazilere sosyal ve kültürel destek sağlanacak, sosyal yardımlaşma ve dayanışma kültürü teşvik edilecek.

 
Yayın kuruluşları da ailenin korunması ve güçlendirilmesi konusunda toplumsal sorumluluk anlayışıyla yayın yapmaları teşvik edilecek.

 
“Gözünden Sakındığını Dijitalden Sakın” Projesinin lansmanı yapılacak
 
İmza töreninde, ebeveynlerin ve toplumun çocuklarla ilgili paylaşımlarda daha dikkatli olmalarını teşvik etmeyi amaçlayan "Gözünden Sakındığını Dijitalden Sakın" projesi de tanıtılacak. Bu proje ile dijital mahremiyet konusunda farkındalık oluşturulması, ebeveynlerin ve toplumun çocuklarla ilgili paylaşımlarda daha dikkatli olmalarının teşvik edilmesi hedefleniyor. Proje, 2 yıl boyunca ebeveynlerin dijital platformları doğru kullanımına yönelik farkındalık çalışmaları yapacak.

 
Ayrıca, Bakanlık ve RTÜK tarafından dijital mahremiyet farkındalığı oluşturmak için hazırlanan "Yeni Medya; Kişisel Veri Gizliliği ve Dijital Dünya Farkındalığı" konulu kısa film de projenin tanıtım toplantısında gösterilecek. Proje kapsamında ayrıca akademisyenler, yazarlar, dijital platform temsilcileri, fenomenler, ebeveynler ve sanatçıların katılımıyla çalıştaylar düzenlenecek. Çalıştay sonuçlarıyla oluşturulan eylem planı ve kılavuz da yayımlanacak.

Son Güncelleme: 26.09.2023 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287