Covid 19, Sağlık Çalışanları ve Üniversite Hastaneleri

Ülkemiz ve dünya bir yılı aşkın süreden bu yana korana virüs belasıyla mücadele etmektedir. Bu mücadelenin baş kahramanı fedakar sağlık çalışanlarımızdır.

banner279
01 Nisan 2021 Perşembe 15:52
Covid 19, Sağlık Çalışanları ve Üniversite Hastaneleri

Ülkemiz ve dünya bir yılı aşkın süreden bu yana korana virüs belasıyla mücadele etmektedir. Bu mücadelenin baş kahramanı fedakar sağlık çalışanlarımızdır. Devletimiz hastane yaparak içini son teknolojiyle donatarak, sağlık çalışanlarımızın da fedakar çalışmalarıyla başarılı bir süreç yürütülmektedir.

Bu süre zarfında sağlık çalışanlarımız yorulmuş ve yıpranmıştır. Ailelerinden eşinden ve çocuklarından ayrı kalmışlardır. Sağlık çalışanlarının izinleri iptal edilmiş, Tayin hakları durdurulmuş, Emekli olmak isteyen sağlık çalışanları emekli dahi olamamıştır.

Buradan bütün yetkililere sesleniyorum: Sağlık sisteminin başarılı bir şekilde sürdürülebilmesi ve sağlık sisteminin daha iyi yerlere gelebilmesi için yeni ve lüks hastanelerin yapılması ve donatılması önemli ama yetmez, öncelikli olarak sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunun yüksek tutulması lazım. Bunun için;

-Bütün sağlık çalışanlarının maaşlarına en az 1000tl seyyanen zam yapılmalı

-Yılda iki defa Ramazan ve Kurban bayramlarında bayram ikramiyesi verilmeli.

-Sağlık çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmeli

-4/B li sözleşmeli sağlıkçılar kadroya geçirilmelidir.

Üniversite Hastaneleri zor bir süreçten geçmektedir;

-Üniversite hastaneleri maddi sıkıntı çekmektedir.

-Üniversite hastanelerinde personel sıkıntısı mevcuttur.

-Üniversite hastanelerinde çalışanlar emeğinin ve alın terinin karşılığını alamamaktadır.

- Üniversite hastanelerinde çalışanların tayin hakkı yoktur.

- Üniversite hastanelerinde 4/B sözleşmeli personeller 3+1'e dahi geçememişlerdir.

Üniversite hastaneleri de bu ülkenin hastanesidir. Üniversite hastanesi çalışanları da bu ülkenin sağlık çalışanlarıdır ve bu ülkenin vatandaşlarına hizmet etmektedir. Bütün yetkililere sesleniyorum üniversite hastaneleri ve çalışanları bu sorunlardan bir an önce kurtarılmalıdır.

Sağlık Sen İstanbul Üniversite

Hastaneleri Şube Başkanı

İSMAİL ÇOR

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287