Cumhurbaşkanı Erdoğan,“SİZLER ASLA SIRADAN BİR ÜLKENİN, SIRADAN BİR MİLLETİN EVLATLARI DEĞİLSİNİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta TÜRKEN Vakfı temsilcilerini kabul etti.

banner279
21 Eylül 2021 Salı 11:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan,“SİZLER ASLA SIRADAN BİR ÜLKENİN, SIRADAN BİR MİLLETİN EVLATLARI DEĞİLSİNİZ”

“Gençlerine sırtını dönen, onların ruh ve gönül dünyalarının imarı için gerekli özeni göstermeyen bir milletin istikbali tehdit altında demektir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta TÜRKEN Vakfı temsilcilerini kabulünde yaptığı konuşmada, “Gençlerine sırtını dönen, onların ruh ve gönül dünyalarının imarı için gerekli özeni göstermeyen bir milletin istikbali tehdit altında demektir. Gençlerimizin kendilerini en güzel, en donanımlı şekilde yetiştirmeleri için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık” dedi.

Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta gençlerle son olarak geleneksel gala yemeği vesilesiyle iki yıl önce bir araya geldiklerini hatırlatarak, “Salgın sebebiyle birçok programımız gibi geçen seneki New York ziyaretimizi de tehir etmek zorunda kaldık. Ülkemizden tecrübeli bir diplomatın, aynı zamanda AK Parti’de siyaset yapmış, bakanlık yapmış Sayın Volkan Bozkır’ın Genel Kurul Başkanlığı döneminde buralarda bulunmayı arzu ediyorduk. Ancak küresel koronavirüs salgınına karşı alınan kısıtlayıcı tedbirler, maalesef buna müsaade etmedi” dedi.

“GENÇLERİMİZİN AMERİKA’DAKİ ÇATISI VE YUVASI OLARAK GÖRDÜĞÜMÜZ TÜRKEN’İN ÇALIŞMALARINI YAKINDAN İZLEDİK”

İki yıllık aranın ardından tekrar bir araya geldiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu süre zarfında elbette vakıflarımızı, derneklerimizi, gençlerimize sahip çıkan gönüllü teşekküllerimizi ihmal etmedik. Video konferans vasıtasıyla vakıf veya derneklerimizin düzenledikleri programlara iştirak ettik. Yürütülen faaliyetler hakkında düzenli bilgi aldık, yaşanan sıkıntıları ve karşılaşılan sorunları çözmenin çabası içinde olduk. Gençlerimizin Amerika’daki çatısı ve yuvası olarak gördüğümüz TÜRKEN’in çalışmalarını da aynı şekilde yakından izledik. Salgın sürecinde Amerika’daki Müslüman öğrenci kardeşlerimize yönelik desteklerinizi sürdürdüğünüzü biliyorum. Çabalarınızdan ve fedakârlıklarınızdan ötürü sizleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Eğitim hayatı salgın nedeniyle kesintiye uğrasa da öğrencilerin barınma ve burs desteği gibi ihtiyaçlarında değişiklik olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Sağladığınız imkânlar sayesinde, onlarca kardeşimizin kaygılarını giderdiniz. TÜRKEN’in, 2014 yılından bugüne beş farklı eyaletteki sekiz merkezde, 500’ü aşkın öğrenciye hizmet sunması gerçekten takdire şayandır. Sürecini yakından takip ettiğim New York’taki yurdun da bir an evvel tamamlanarak Türk ve yabancı öğrencilere hizmet vermeye başlayacağına inanıyorum.”

“GENÇLERİMİZİN KENDİLERİNİ EN GÜZEL, EN DONANIMLI ŞEKİLDE YETİŞTİRMELERİ İÇİN HİÇBİR FEDAKÂRLIKTAN KAÇINMADIK”
İnsan ömrünün en kıymetli hazinesinin, hayat mevsimlerinin bahar yılları olan gençliğin, aynı zamanda bireyin şahsiyet ve karakterinin teşekkül ettiği en kritik dönemi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlerine sırtını dönen, onların ruh ve gönül dünyalarının imarı için gerekli özeni göstermeyen bir milletin istikbali tehdit altında demektir. Bu konuda yaşanacak en küçük bir ihmalin, ülkemize, milletimize ve elbette davamıza çok ağır faturaları olacaktır. Hükûmetlerimiz döneminde yürüttüğümüz gençlerle ilgili çalışmalara bu hassasiyetle yaklaştık. Gençlerimizin kendilerini en güzel, en donanımlı şekilde yetiştirmeleri için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık. Devletimizin kurumlarının verdiği burs ve desteklerden, vakıflarımızın teşvik edilmesine kadar her türlü imkânı kendilerine sunduk” dedi.
TÜRKEN Vakfı’nın yürüttüğü faaliyetlerle, hem kendi gençlerimize hem de Türkiye’nin ve Türk-Amerikan toplumunun geleceğine yatırım yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vakfımızın gerçekleştirdiği örnek faaliyetler, çağımızın vebası olan İslam düşmanlığıyla mücadelemize de önemli katkılar sağlıyor. ‘Gençlik Köprüleri’ gibi programlar sayesinde, ülkemize yönelik ön yargıların kırılmasına yardımcı oluyorsunuz.  Bu programın önümüzdeki yıllarda katılımcı sayısının daha da artırılarak sürdürülmesini temenni ediyorum” diye konuştu.
“SİZLER ASLA SIRADAN BİR ÜLKENİN, SIRADAN BİR MİLLETİN EVLATLARI DEĞİLSİNİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İster DEAŞ, ister PKK, ister FETÖ olsun, bizim terör örgütlerine kaptıracak tek bir gencimiz, tek bir evladımız yoktur. Bilerek ya da bilmeyerek bu yapıların ağına düşen, ulaşamadığımız, elinden tutamadığımız her bir gencimizin sızısını yüreğimizde hissediyoruz. Bunun için, onlar bir çalışıyorsa biz beş çalışacağız. Onlar bir faaliyet yapıyorsa biz on faaliyet yapacağız. Karşımızdakiler bir gence ulaşıyorsa, biz yüzlercesine, binlercesine ulaşmaya gayret edeceğiz. Ama bu hainlerin, bu mankurt sürüsünün gençlerimizin aklını ve kalbini zehirlemesine fırsat vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Her kesimden gençlere sahip çıkma konusunda TÜRKEN Vakfı’na gönül veren, bu çatı altında çaba gösteren herkese güvendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Cumhurbaşkanı olarak her fırsatta gençlerimize şu hususları hatırlatıyorum. Sizler asla sıradan bir ülkenin, sıradan bir milletin evlatları değilsiniz. Hepiniz de tarihiyle, birikimiyle, vicdanıyla, değerleriyle, mağdur ve mazlumlara sahip çıkmasıyla maruf necip bir milletin evlatlarısınız. Atanız; Sultan Alparslan’dır, Fatih’tir, Yavuz’dur, Sinan’dır,  Barbaros’tur, Hayme Ana’dır, Nene Hatun’dur. Siz, Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde, daha nice büyük mücadelelerde destan yazan kahramanların mirasçılarısınız. Bugün de vatanı, bayrağı, ezanı ve istikbali söz konusu olduğunda, ölümü öldüren cesur bir milletin çocuklarısınız. 15 Temmuz gecesi bu millet çıplak elleriyle tankları durdurarak, silahları susturarak tüm dünyaya demokrasi ve özgürlük dersi vermiştir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadelerle konuşmasını tamamladı: “Başınızı asla yere eğmeyin. Öz güveninizi asla kaybetmeyin. Ümidinizi hiçbir zaman yitirmeyin. Karamsarlığa kesinlikle kapılmayın. Her biriniz, bizim ve ailenizin istikbalisiniz. Sizler aydınlık yarınlarımızın teminatısınız. Bilimde, sanatta, sporda, inovasyonda, teknolojide çığır açacak projelere inşallah sizler imza atacaksınız. Çok yakında önemli sorumluluklar üstlenecek, önemli görevlere gelecek ülkemize aşkla, şevkle, sevdayla hizmet edeceksiniz. Sizlerden sadece eğitiminize, hedeflerinize odaklanmanızı, ülkeniz, milletiniz ve kendiniz için hayal kurmaya devam etmenizi istiyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287