Koronavirüs salgını ile ilgili yeni kurallar belirlendi

Koronavirüs salgını ile ilgili yeni kurallar belirlendi. Sağlık Bakanlığı, kamu kurum ve kuruluşları ile özel iş yerleriyle ilgili alınması gereken yeni koronavirüs kurallarını belirledi. 

banner279
13 Haziran 2020 Cumartesi 11:15
Koronavirüs salgını ile ilgili yeni kurallar belirlendi

Sağlık Bakanlığı, kontrollü sosyal yaşam sürecinde iş yerlerine yapılan dönüşler konusunda uyardı. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan rehberde toplantıların, temastan kaçınmak amacıyla mümkün oldukça telekonferans yöntemiyle yapılacağı belirtildi. İş yerlerinde düzenlenen toplantılarda koronavirüse karşı mümkünse doğal havalandırması olan odalar tercih edilecek.  

KLİMA VE VANTİLATÖR KULLANILMAYACAK

Merkezi havalandırma sistemleri bulunan toplantı odalarının havalandırması doğal hava sirkülasyonunu sağlayacak şekilde düzenlenecek, klima ve vantilatör kullanılmayacak. Toplantı sırasında su haricinde herhangi bir şey yenilip, içilmeyecek. Toplantı süreleri mümkün olduğunca kısa tutulacak, toplantının uzaması durumunda ara verilecek ve pencereler açılarak ortam havalandırılacak.  

TOPLANTILAR MASKELİ

Toplantı salonlarının temizliği günlük olarak yapılacak ve salonlar düzenli şekilde havalandırılacak. Toplantı salonuna 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde planlama yapılacak. Katılımcılar toplantı boyunca maskelerini uygun şekilde takacak. Mümkün oldukça belge ve evraklar bilgisayar sistemleri üzerinden işlem görecek, e-imza kullanılacak. Islak imza gereken durumlarda evrak sabit kalacak ve sırayla sosyal mesafe gözetilerek imzalanacak.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287