Şemdinli'de Çatışmada Kaç Şehit Verdik?

Türk Silahlı Kuvvetleri, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde çıkan çatışmada 6 asker ile 2 güvenlik korucusunun şehit olduğunu açıkladı.

banner279
02 Kasım 2017 Perşembe 13:02
Şemdinli'de Çatışmada Kaç Şehit Verdik?

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, bölücü terör örgütü tarafından yoğun sis ve kötü hava koşullarından faydalanılarak gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişiminin tespit edilmesi sonucunda çıkan çatışmada 6 asker ile 2 güvenlik korucusunun şehit olduğu belirtildi. Çatışmada, biri ağır olmak üzere 2 asker yaralandı. Hastaneye sevk edilen yaralıların tedavilerine devam edildiği bildirildi.

Çıkan çatışmada 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Bölgedeki operasyonlara devam ediliyor.

ŞEHİT KORUCULARIN İSİMLERİ BELİRLENDİ
Çatışmada şehit olan güvenlik korucularının Osman Yeşil ve Alaattin Tekin olduğu öğrenildi. Şehitlerin yapılacak törenin ardından Toklu köyünde defnedileceği belirtildi.

Bursa'ya da Şehit Ateşi Düştü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, sınırın sıfır noktasında teröristlerle sabaha karşı çıkan çatışmada şehit düşen 6 askerden birinin 24 yaşındaki Bursalı Sözleşmeli er Emre Karaaslan olduğu öğrenildi.
Bu sabaha karşı Türkiye'ye sızmaya çalışan bir grup PKK'lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 6 asker ile 2 güvenlik korucusu şehit oldu, biri ağır 2 asker yaralandı. Hain saldırıda şehit olan Sözleşmeli Er Emre Karaslan'ın ateşi Bursa'nın Kestel ilçesi Vani Mehmet Mahallesi Gökpınar Sokak'taki baba ocağına düştü. 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığına bağlı hudut karakolunda sözleşmeli piyade er olarak görev yapan Şehit Karaaslan'ın 9 ay önce göreve başladığı öğrenildi. Şehit Emre Karaaslan'ın aslen Erzurum Tortum nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi
TSK'DAN AÇIKLAMA

Hakkari'de 8 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırıya ilişkin TSK'dan açıklama geldi.

TSK'dan yapılan açıklama şöyle:

Şemdinli'de 6 kahraman silah arkadaşımız ile 2 güvenlik korucumuz şehit oldu. Çıkan çatışmada 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir

"02 Kasım 2017 Perşembe günü Hakkari ili Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, bölücü terör örgütü tarafından yoğun sis ve kötü hava koşullarından faydalanarak gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişiminin tespit edilmesi sonucunda meydana gelen çatışmada 6 kahraman silah arkadaşımız ile 2 güvenlik korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Çıkan çatışmada 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlara devam edilmektedir.
 

Son Güncelleme: 02.11.2017 13:10
Anahtar Kelimeler:
şehitçatışmaşemdinli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287