Şile'de batan gemiden kötü haber

Şile açıklarında bir kargo gemisinin radardan kaybolması üzerine arama çalışmaları başlatıldı.Geminin battığı belirtiliyor. Gemide bulunan 10 kişilik mürettebattan 4'ünün cansız bedenine ulaşıldı.

banner279
01 Kasım 2017 Çarşamba 15:03
Şile'de batan gemiden kötü haber

Şile açıklarında bir kargo gemisinin radardan kaybolması  üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Gemide yaklaşık 10 mürettebat olduğu belirtiliyor. Mersin'den aldığı çimento yapımında kullanılan demir tozu yükünü Zonguldak'ın Ereğli Limanı'na  götüren 78 metre uzunluğunda MV Bilal Bal adlı kargo gemisi Şile açıklarında battı.


CAN SALI DENİZE İNDİRİLDİ UYDUDAN SİNYAL GELDİ

Olay Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, 04.25'te "ARTUR" isimli gemiden Şile açıklarında üzerinde "Bilal Bal" yazılı can salı ve filika görüldüğü ihbarı üzerine ortaya çıktı. Bunun üzerine Kıyı Emniyeti'ne ait 3 bot ve bir Sahil Güvenlik botu olay yerine intikal etti. Arama çalışmalarında üzerinde "Bilal Bal" yazılı can simidi ile "ORAPİN 4" yazılı şişme can salı bulundu. Olayın anlaşılmasının ardından geminin battığı bölgeye havadan ve karadan kurtarma ekipleri gönderildi. Havanın aydınlanmasıyala birlike Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı AV 212 tipi arama kurtarma helikopteri havalanarak arama kurtarma çalışmalarına başladı.

GEMİDE BULUNAN MÜRETTEBATIN İSİMLERİ

Gemide, Kaptan Refik Telci, İkinci Kaptan Cüneyd Yedican, Başmühendis Ali Doğan, İkinci Makinist Hüsamettin Yazıcı ile gemiciler Mert İlkmen, Nihat Küçük, Nedim Alicem, Sabri Yıldırım, Engin Selçuk Vedat Odabaşı'dan oluşan 10 kişilik mürettebat bulunuyordu.

4 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Arama çalışmalarında mürettebattan 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

3 BİN 800 TON YÜKÜ VARDI...

Geminin battığının kesinleşmesi üzerine   Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz, Daire Başkanı Arslan Dede ve Suat Barlas'ın da Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait açık deniz destek gemisi Nene hatun ile olay yerine intikal ettikleri ve arama kurtarma çalışmalarına yerinde destek verdikleri öğrenildi. DEMSA Deniziclik armatörlüğünde olan geminin 1974 yapımı, 3 bin 800 ton demir tozu yüklü koster tipi geminin neden battığı araştırılıyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan da destek istendiği öğrenildi.
 

Anahtar Kelimeler:
şileGemiKargo Gemisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287