Kocaeli Büyükşehir’den % 50 hibeli soğuk süt tankı

Büyükşehir, sütte soğuk zinciri sağlamak ve süt hijyenine destek olmak amacıyla kooperatiflere ve birliklere yüzde 50 hibeli süt soğutma tankı desteği verdi.

banner279
25 Ocak 2024 Perşembe 10:47
Kocaeli Büyükşehir’den % 50 hibeli soğuk süt tankı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “2023 Süt Soğutma Tankı Destekleme Projesi” kapsamında, çiğ süt üretimi faaliyetlerinde bulunan kooperatif ve birliklere süt soğutma tankı desteği sağlıyor. Yüzde 50 hibeli destek doğrultusunda süt tankları üreticilere teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği onlarca tarımsal destekleme projesi ile her zaman çiftçinin yanında oluyor, sağladığı imkanlarla üreticilerin yüzünü güldürüyor. Son olarak çiğ süt üreticilerine soğuk süt tankı desteği sağlandı.

 

DAHA HİJYENİK VE VERİMLİ SÜT ELDE EDİLECEK

Süt üretiminde ve hayvancılıkta maliyetleri düşürmek, verimli ve kaliteli et ve süt elde edilmesi amacıyla üreticilere yem bitkisi tohumu desteği veren Büyükşehir, soğuk süt tankı projesi ile çiğ sütün hijyenik koşullarda süt işleme tesislerine ulaşmasını sağlamak, ekonomik kayıpları azaltmak, üretilen çiğ sütün soğutulmuş çiğ süt değerinden piyasaya arz edilerek, toplum sağlığına hizmet etmek amacıyla kooperatif ve birliklere süt soğutma tankı desteği veriyor.

 

GÜNLÜK 39.500 LİTRE ÇİĞ SÜT

Kocaeli’de 2022 yılında 1050 süt işletmesinde yaklaşık 32 bin 120 ton çiğ süt üretimi gerçekleştiren üreticiler, kırsal kalkınmanın önemli unsurları arasında yer alıyor. Ülkemizde kırsal kalkınmaya model olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üretene destek projeleri kapsamında, ilimizde çiğ süt üretimi faaliyetlerinde bulunan kooperatif ve birliklere süt soğutma tankı desteği gerçekleştiriyor. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek proje ile süt üreticilerinin süt soğutma tankı ihtiyacı karşılanarak, 57 işletmedeki günlük 39 bin 500 litre çiğ süt, soğuk zincire katılacak.

 

SOĞUK ZİNCİRE KATILACAK

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce yürütülen proje doğrultusunda, Kocaeli’de çiğ süt toplama ve değerlendirme faaliyetlerinde bulunan kooperatif ve birlik işletmelerine, 300, 500, 1000, 1500, 3000 ve 5000 litre kapasiteli süt soğutma tankları teslim edildi. Süt soğutma tankı desteği ile hem kooperatif ve birlik üyesi üreticinin sütü soğuk zincire dahil olarak değer kazanacak hem de tüketiciye daha sağlıklı ürün sunulması sağlanacak.

 

ÜRETİCİLER MEMNUN

Süt tanklarını teslim üreticiler, destekten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyor.

 

Çavuşlu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İdris Kara:

“Kocaeli Büyükşehir Belediyemizden, üreticilerimizin hizmetine sunmak için istediğimiz süt soğutma ünitelerimizi teslim aldık. Büyükşehir’e yaptığımız talep doğrultusunda bize verdiği destekten dolayı Başkan Büyükakın’a ve emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bu soğutma üniteleri sayesinde hem üreticilerimiz sütünü daha kaliteli satma imkanına kavuşacak hem bizler de sütü daha az maliyetle kooperatifimize ulaştırmaya imkan bulmuş olacağız hem de daha sağlıklı ve daha kaliteli sütü tüketime sunacağız. Büyükşehir Belediyemiz, mazot, gübre, tohum gibi çok sayıda tarımsal desteklerle her zaman çiftimizin, üreticimizin yanında oldu. Üreticilerimize bol ve bereketli günler diliyorum.”

 

Kandıra Esentepe Kanatlar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Sinan İmren:

“Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin yüzde 50 hibeli soğutma tankı projesini hem süt üreticileri için hem tüketiciler için çok faydalı oldu.  Süt tanklarımız geldi. Bu vesileyle Tahir Büyükakın başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin üreticilere ve kooperatifimize tahsis ettiği bu tanklarla soğutma kapasitesini yaklaşık 15 tona çıkardık. Aynı zamanda soğutmaya süt döken üreticilerimize litrede 1 ila 2 lira arasında sütün soğutulup kaliteli hale geldiği için artı bir değer de yansıtacağız. Bu soğutucularla üreticimizin sütünün bozulması engellenmiş ve artı fiyatla satılması sağlanmış olacak. Üreticilerimiz çok memnun.”

 

Süt üreticisi Halit Tuncer:

“İzmit Bayraktar Mahallesi’nde oğlum ile birlikte süt üreticiliği yapıyoruz. Tahir Büyükakın başkanıma çok çok teşekkür ediyoruz, biz bu kadar büyük bir destek beklemiyorduk. Bizim için çok faydalı oldu. Çünkü süt soğutma tankına çok ihtiyacımız vardı, bu ihtiyacımızı da gidermiş olduk. Bizim yapmış olduğumuz iş sıradan bir iş değil, çok uğraştırıcı. Hem uğraştırıcı hem ağır vebal altındayız. Millete gıda sağlamak en büyük iş, öyle görüyorum, öyle de yardımcı olmaya çalışıyorum. Bize destek olan başkanımıza çok teşekkür ediyorum, sağ olsun, var olsun.”

 

Anahtar Kelimeler:
Hibeli Soğuk Süt Tankı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287