Kocaeli Kamu-Sen il temsilcisi Orhan Kütük Ateş püskürdü!

TÜRKİYE KAMU-SEN KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ ORHAN KÜTÜK, DİYANET VAKFI KOCAELİ ŞUBE YÖNETİMİNDE YAŞANAN İSTİFALAR İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAYIMLADI.

banner279
31 Ocak 2022 Pazartesi 16:07
Kocaeli Kamu-Sen il temsilcisi Orhan Kütük Ateş püskürdü!

Başkan Kütük yazılı basın açıklamasında şu sözlere yer verdi.

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE

Türkiye Kamu-Sen konfederasyonuna bağlı sendikalarımızdan Türk Diyanet Vakıf-Sen Kocaeli Şubesi yönetim kurulu üyelerinin istifası sürecinde yaşananlara ve yapılan açıklamalara dair basın açıklamamızdır.

18/01/2022 tarihinde şube başkanı M.Ali Karadaşlı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile yönetim kurulu üyeleri ile birlikte istifa ederek Diyanet Birlik-Sen isimli sendikaya geçtiklerini duyurdular. Açıklamanın içeriğinde ise bir Din Adamına yakışmayacak çarpıtma ve yanlış ifadeler söz konusuydu.

… “ Genel Merkezin anlayıştan uzak, insani münasebetlerle bağdaşmayan, Kocaeli Şubemize karşı olumsuz tutum ve davranışlarını kıymetli üyelerimize bugüne kadar hissettirmemeye gayret ettik.”

Bu ifadeler bir din görevlisine ait ve ben aşağıda vereceğim örnekler ile yalan olduğunu ispatlayacağım.

1- 2 Ekim 2021 tarihinde yapılan şubenizin 4.Olağan Genel Kuruluna katılmak üzere Kocaeli’ye gelmek isteyen şube başkanı olduğun sendikanın Genel Başkanına KONGREYE GELME dediniz mi,dediniz.

2- Genel Başkan kongreye geldi, bana lütfen Genel Başkanı İSTANBUL’a al götür yoksa salonda PROTESTO edilecek dediniz mi; dediniz.

3- Genel Başkan salona girdiğinde ona ve İl Temsilcisi olarak bana yer gösterdiniz mi, şube Yöneticisi olduğunuz sendikanın GENEL BAŞKANINA protokol de yer verdiniz mi, VERMEDİNİZ. BİZİM ısrarımız ve çabamız ile İLAVE SANDALYE getirtip oturttunuz.

4- Kongrenin açılışını ŞOV yapmayı, görüntü vermeyi, racon kesmeyi seven Din görevlisi eski şube başkanı ve mevcut yönetim kurulu üyesi Numan UYSAL yaptı mı, yaptı. Katılımcıları sayarken 20 farklı ismi anons edip de Şube Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptığı sendikanın Genel Başkanını ANONS etti mi, etmedi. Selamlama konuşması için her siyasi parti temsilcisine,her STK başkanına söz veren Numan hoca, Genel başkana ve Kamu-Sen İl Temsilcisi sıfatı taşıyan şahsıma söz verdi mi, anons etti mi , hayır vermedi, anons etmedi.

5- Şahsımla 2/10/2021 tarihine kadar ne M.Ali hocanın ne de Numan hocanın hiçbir sorunu olmamıştır. Aksini iddia ederlerse her yerde yüzleşmeye hazırım.

6- Kongre başlamadan önce salon dışında çay sohbeti yaparken M. Ali Karadaşlı yanıma gelerek, Genel Başkan salona gelirse ve konuşma yaparsa delegeler tepki olarak SALONU BOŞALTACAK dedi. Sonradan öğrendim ki, Numan efendi bir gece önce delegeleri tek tek arayarak yarın GENEL BAŞKANINIZ gelecek, konuşma yapmaya çıkarsa salonu TERK edin diye delegeleri örgütlemiş. Ama salonun ancak çeyreği Numan hocaya itibar edip, Genel başkan konuşurken parça parça çıktı.

7- Benim göstermiş olduğum tepki üzerine yanıma gelen M.Ali Karadaşlı, Numan hocayı kast ederek, BENİM de konuşma yapmama müsaade etmedi, benim kongremi de baltalıyor diyerek eleştirmiştir. Ancak sonra ki konuşmalarımızda ve kendisine yaptığımız uyarılarda

“ Numan hoca bir yana, bütün Kocaeli bir yana diyerek bağlılıklarını ifade etmiştir.”

8- Tarihi yanlış hatırlıyor olabilirim ama arşivde duruyor evrak, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Merkezi ekim sonu, kasım başı gibi Kocaeli Valiliğine, Kamu-Sen İl Temsilciliğine ve Türk Diyanet Vakıf-Sen Kocaeli şubesine bir yazı göndererek Numan UYSAL’ın şube yönetim kurulu üyeliğinin 3 Ay süre ile askıya alındığını bildirdiler. Bu yazı aslında sonun başlangıcı oldu bu arkadaşalar için. Bu yazı şu demek aslında, Genel Başkanı şube genel kurulunda yok saymaya çalışan, başka bir sendikanın 1.Genel kuruluna dahi katılan, o sendikanın genel başkanı ile sosyal medya da sayısız poz veren, o sendikanın amblemini paylaşıp reklamını yapan din görevlisi Numan UYSAL’ın aslında sendikadan İHRAÇ sürecinin başlangıcıydı. Kamuoyuna da soruyorum, SİZ OLSANIZ ne yapardınız. Ekmeği bizim kapıda yiyecek, hizmeti başka kapıya yapacak. Yok öyle yağma.

9- Buradan açıkça ifade ediyorum. 2018 yılında yapılan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Merkezi Kongresinde Genel Başkan Yardımcısı olmak istemesine rağmen listeye giremeyen, Alternatif liste çıkarma CESARETİ gösteremeyen Numan UYSAL yukarı da ifade ettiğim şekilde Kocaeli ye gelen Genel Başkanı olduğu şube de kongreye katılmak isteyen sayın NURİ ÜNAL’dan din görevlisine yakışmayacak üslup ve terbiyeden yoksun tavırlarla intikam almaya çalışmıştır. Aynı zaman da Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı sıfatı taşıyan Sayın Nuri ÜNAL’ın gerek kongre öncesi, gerek kongre sırasında ve sonrasında göstermiş olduğu tutumlar hiçbir şekilde husumet içermedi ve hep yapıcı oldu. M.Ali Karadaşlı’ya hep şans vermek istedi ve onu kaybetmek istemedi. Kocaeli de görev yapan Kamu-Sen’e bağlı şube başkanları olarak bu sürece yaklaşık 4 yıldır şahidiz. 1,5 Yıl önce haber vermeden Kocaeli ye gelen Sayın Nuri ÜNAL, olumlu bir adım atarak Numan Uysal’ı aramış ve görüşmek sohbet etmek istemiştir. Numan hoca telefonu açmamıştır. Genel Başkan Nuri ÜNAL; Numan hocayı M.Ali hocaya arattırmış davet etmiş ama buna rağmen Numan Hoca şehre gelen Genel Başkan ile görüşmeyi kabul etmemiştir. Din adamına yakışan ev sahipliği bu mudur.

10- İhraç edileceğini düşünen Numan UYSAL sanıyorum 11/01/2022 tarihinde yönetimi toplayarak istifa edeceklerini ve Diyanet Birlik-Sen’e geçeceklerini söylemiştir. Toplantıda M.Ali hoca yoktur ve yönetim BAŞKAN ne düşünüyor diye sorunca Numan hoca M. Ali hocayı arayarak görüntülü bağlamıştır ve M.Ali hoca da ben de sizinleyim diyerek Numan hocanın fikrini desteklemiştir. Toplantıdan aynı gece haberdar olan Genel Başkan Nuri ÜNAL 3 genel başkan yardımcısını ertesi gün (12/01/2022) Kocaeli ye göndermiştir. Saat 10.00 da şahsımı arayan genel başkan yardımcıları şube yöneticilerinin İSTİFA kararı aldığını, sendikanın Mühür ve karar defterini teslim almaya geldiklerini ifade etmişlerdir. Ben de ilk kez onlardan duydum. Yanımda M.Ali hocayı aramalarına rağmen, hastane olduğunu ve gelemeyeceğini ifade etmiştir. Israrın sonunda hastaneye gittiğimizde defteri bir yakınına getirterek teslim etmiştir.

11- Bu yaşananlarda M.Ali Hocanın maalesef bir din görevlisine yakışmayan yukarı da ALINTI yaparak başladığım ifadeleri ile gerçeği yansıtmayan yani açıkça YALAN olan “Genel Merkezin Kocaeli Şubeye anlayıştan uzak, insani münasebetlerle bağdaşmayan…” tavrını gören duyan varsa bize de söylesin.

12- Tekraren ifade etmem gerekir ki, bu yaşanılan sürecin sebebi Numan UYSAL’ın kişisel hırsına bir camiayı kurban etmesidir. Din adamına yakışmayan EGOSU ve kinidir.

13- Gülümseyerek poz verip yaptıkları son açıklamada da Numan UYSAL “ Benim 2,5 yıldır sosyal medyam kapalıdır. Genel Başkan olduğunu sanan o kişi burada ne kadar doğru konuşmadığı ortada.Din adamı önce doğru ve ahlaklı olmalı” Bu ifadeleri kullana Numan hocanın sosyal medya hesabında son 2,5 yıldır sadece Diyanet Birlik-Sen paylaşımı ya da etiketi var. O sendikanın Genel Başkanı Kenan AK ile görüntüleri mevcut. Ben de buradan sesleniyorum Ey Numan UYSAL ve Ey M.Ali Karadaşlı : DİN ADAMI biraz ahlaklı olur, Türk Töresi gereği misafire saygılı olur, YALAN konuşmaz bu söylediklerim de tek yanlış varsa sizimle KOCAELİ de her platform da yüzleşmeye, tartışmaya hazırım. HODRİ MEYDAN.

Şunu kimse unutmasın ki TÜRKİYE KAMU-SEN büyük ve güçlü bir çınardır. Bu çınardan kopan yaprakların akıbeti SAĞA-SOLA savrulmaktır.

Orhan KÜTÜK

Türkiye Kamu-Sen Kocaeli İl Temsilcisi

Son Güncelleme: 01.02.2022 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287