Dev Derbi Fenerbahçe Beşiktaş 345. Randevuda Karşı Karşıya Gelecek

Süper Lig’in 6. haftasında Ülker Stadyumunda karşılaşmanın yapılacağı olan maçta Fenerbahçe ile Beşiktaş, 345. karşılaşması nefesler kesilecek kıran kırana zorlu bir mücadele olacak.

banner279
22 Eylül 2017 Cuma 13:33
Dev Derbi Fenerbahçe Beşiktaş 345. Randevuda Karşı Karşıya Gelecek

Süper Lig’in 6. haftasında Ülker Stadyumunda karşılaşmanın yapılacağı olan maçta Fenerbahçe ile Beşiktaş, 345. karşılaşması nefesler kesilecek kıran kırana zorlu bir mücadele olacak.

Süper Lig’de 123. maça hazırlanan Fenerbahçe-Beşiktaş rekabetinde sarı-lacivertli ekip, 45 galibiyet alırken, siyah-beyazlılar da 38 defa kazandı. 

39 müsabakada ise kazanan çıkmadı.

Ezeli rekabette yapılan karşılaşmanın son iki lig maçı da berabere bitti. 

Beşiktaş, Fenerbahçe’ye karşı yapmış olduğu son 8 lig maçından 1 defa sahadan galip ayrılan taraf oldu, 3 defa da yenildi.

OĞUZHAN KADRODA

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi C grubu ilk maçı olan Porto mücadelesinde sakatlanarak, sol uyluk arka adalesinde kanama tespit edildi Oğuzhan Özyakup, derbide kadroda olacak. 

Lig’in 5. haftasında Atiker Konyaspor’a karşı forma giymeyen Oğuzhan’ın Teknik Direktör Şenol Güneş’in görev vermesi durumunda derbide siyah-beyazlı forma ile ilk 11’de olacak.

TOSIC’İN CEZASI SONA ERDİ

Süper Lig’in 4. haftasında deplasmanda yapılan Kardemir Karabükspor mücadelesinde kırmızı kart gören Dusko Tosic, 1 maç ceza aldı. 

Lig’in 5. haftasında yapılan Atiker Konyaspor karşılaşmasında forma giymeyen Sırp futbolcu, sarı-lacivertliler karşısında forma giyebilecek.

ADRİANO EKSİKLİĞİ

Geçen hafta yapılan Atiker Konyaspor mücadelesinin 40. dakikasında yaşadığı sakatlık sebebiyle yerini Necip Uysal’a bırakan Adriano Correia, Fenerbahçe karşısında forma giyemeyecek. 

Brezilyalı oyuncu ligin 4. haftasında yapılan Kardemir Karabükspor mücadelesinden önce sağ dizinden sakatlık yaşadığı biliniyordu.

GOL SEÇENEKLERİ

Derbi öncesi geride kalan 5 haftada iki takımda da atılan goller 7 farklı oyuncudan geldi. 

Beşiktaş’ta atılan 9 gol, Pepe, Cenk Tosun, Babel, Talisca, Tosic, Atiba ve Quaresma’dan gelirken, sarı lacivertli ekipte ise atılan 12 golde Valbuena, Skrtel, Alper, Dirar, Janssen, Ozan Tufan ve Guiliano’nun imzası bulunuyor.

DEPLASMAN GOLCÜLERİ

Beşiktaş’ın deplasmanda karşılaşacağı Fenerbahçe derbi öncesinde Beşiktaş’ta dış saha golcüleri dikkatlerden kaçmıyor. 

Siyah-beyazlı ekipte deplasmanda atılan 5 golün 3’ü Babel’den gelirken, 2’sini de Brezilyalı oyuncu Talisca kaydetti.

VALBUENA FAKTÖRÜ

Fenerbahçe’nin yeni transferi Mathieu Valbuena, sarı-lacivertlilerin ligde attığı son 5 golün 3’üne 2 gol 1 asist ile katkı verdi. 

Bu sezon ligin en çok şut pası atan oyuncusu olan Fransız oyuncunun Beşiktaş karşısında takımına büyük katkı sağlaması bekleniyor.

İÇ SAHA AVANTAJI

Süper Lig’de evinde oynadığı maçlarda Beşiktaş’a 13 maçtır mağlup olmayan Fenerbahçe’nin iç saha avantajı derbi elinde bulunuyor. 

Taraftar desteğini arkasına alan sarı-lacivertlilerin derbide Beşiktaş’a üstünlük kurması bekleniyor.

(Bora Akyol/İHA)

Son Güncelleme: 22.09.2017 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287