Bolu dağı heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı!

Dün akşam meydana gelen heyelan nedeniyle trafiğe kapanan Bolu Dağı Tüneli'nde ekiplerin çalışmaları devam ederken, Bolu Valisi Ahmet Ümit'ten son durumu ilişkin açıklama geldi.

banner279
03 Nisan 2022 Pazar 14:17
Bolu dağı heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı!

Dün akşam meydana gelen heyelan nedeniyle trafiğe kapanan Bolu Dağı Tüneli'nde ekiplerin çalışmaları devam ederken, Bolu Valisi Ahmet Ümit'ten son durumu ilişkin açıklama geldi. Vali Ümit, kapanan yolun bir aksilik olmazsa yarın açılabileceğini aktardı.
TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli Ankara istikameti girişinde dün saat 19.50 sıralarında karların erimesi ve kuvvetli rüzgar sebebiyle heyelan meydana geldi. Tünelin üzerindeki toprağın yola kayması sonucu, TEM Otoyolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.Olay yerine gelen ekiplerce yapılan kontrolde toprak yığının altında herhangi bir aracın kalmadığı belirlendi. Otoyolda İstanbul yönüne gitmekte olan araç sürücüleri Abant kavşağından, Ankara yönüne gidenler ise Kaynaşlı kavşağından D-100 Karayolu'na yönlendirildi. Karayolları ekipleri, yol üzerindeki toprağı kaldırmak için iş makineleriyle çalışma başlattı.
Öte yandan, Bolu- Mengen karayolunun Yumrutaş mevkiinde de heyelan meydana geldi. Bolu'yu Zonguldak ve Bartın'a bağlayan yol heyelan nedeniyle tamamen trafiğe kapandı. Bölgede ulaşım Gökçesu beldesinde bulunan alternatif yoldan sağlanıyor.

BOLU VALİSİ: YOLUN YARIN AÇILMASINI ÜMİT EDİYORUZ
Çift yönlü olarak trafiğe kapatılan otoyolda çalışmalar devam ederken, Bolu Valisi Ahmet Ümit bölgedeki son durumu aktardı. Heyelan riskinin halen devam ettiğine dikkat çeken Vali Ümit, ''Bir aksilik olmazsa yolun yarın açılmasını ümit ediyoruz" dedi.
 

Son Güncelleme: 03.04.2022 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287