MAZİDE ve ATİDE İSTİKLAL

Antalya’da Türkiye geneli resmî/özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik "Mâzide ve Âtide İstiklal" konulu VI. Ulusal Lise Öğrencileri E-Sempozyuma Gebze’den Kanuni Sosyal Bilimler Lisesi’ni temsilen tarih öğretmeni Yunus Aktaş danışmanlığında 10. Sınıf öğrencisi Zeynep Dinçer katıldı.

banner279
12 Mart 2021 Cuma 17:00
MAZİDE ve ATİDE İSTİKLAL

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. Yılı münasebeti ile Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi’nin ev sahipliğinde liseler arası ulusal düzeyde çevrimiçi düzenlenen E-Sempozyumda Kanuni Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Zeynep Dinçer’in başarılı sunumuyla gururlandırdı.

Zeynep Dinçer ‘’İstiklal Yolunda Mehmet Akif Ersoy’’ adlı sunumu ile Mehmet Akif’in hayatını, eserlerini, fikri yapısını ve İstiklal mücadelesindeki rolünü dile getirdi.

Zeynep Dinçer, Mehmet Akif’i hayata bağlı, milletine sevdalı, mert, hür edalı, engin vefalı,mümbit bir fikir adamı ve güçlü bir şair olarak tanımladıktan sonra; Akif halkla iç içe yaşayan şair, aydın kişiliği ile toplumun sesi olmuş, dün olduğu kadar bu gün de vatanseverliğin, milli mücadelenin, ferasetin ve cesaretin bu toplumdaki tanımıdır diyerek biz gençler için yüz yıl sonra dahi örnek alınacak en büyük edebi ve tarihi şahsiyetlerden birisi olduğunu belirtti. Dinçer sunumunu yine Akif’in sözlerinden biri olan ‘’Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’’ diyerek bitirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287