Koronavirüsü yenen emniyet müdürü yaşadıklarını anlattı

Uğur GENCER/ Çankırı İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy: Basit trafik kazasından çıkmış, resmen kamyon çarpmışa dönmüştük. GELİYOR, YAKALIYOR, PERİŞAN EDİYOR..!

banner279
16 Eylül 2020 Çarşamba 09:53
Koronavirüsü yenen emniyet müdürü yaşadıklarını anlattı

Çankırı İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy: Basit trafik kazasından çıkmış, resmen kamyon çarpmışa dönmüştük. GELİYOR, YAKALIYOR, PERİŞAN EDİYOR..!

Zor bir süreç geçiren ve hastaneden taburcu olan Aksoy koronavirüsü trafik kazasına benzeterek, " Emniyet kemerinizi takmışsınız, hız limitlerine, tüm trafik kurallarına uyuyorsunuz ama uymayan bir başkası gelip size çarpıyor ve darmadağın oluyorsunuz. Bize de öyle geldi." ifadelerini kullandı.

Emniyet Müdürü Aksoy, tedavi sürecinin ardından sosyal medya hesabından yaşadıklarını anlattı. Bana bir şey olmaz demeden bu paylaşımın her satırından ibret alarak tedbirleri elden bırakmadan içtenlikle okumak gerekir.

Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy’un “Covid 19’un düşündürdükleri” başlıklı sosyal medyada rekor kıran ibretlik paylaşımı;
Trafik kazası gibi hep etrafımızda geziyor, hem beklendik hem de sizin başınıza gelmez gibi düşünüyorsunuz. Emniyet kemerinizi takmışsınız, hız limitlerine, tüm trafik kurallarına uyuyorsunuz ama! uymayan bir başkası gelip size çarpıyor ve darmadağın oluyorsunuz. Bize de öyle geldi. Ben çok dikkat ediyordum, elimden geldiğince hem kendim kurallara uyuyor hem de avazım çıktığı kadar uyarıyordum insanları. Temizlik, maske ve mesafe konusunda, düğünler, cenazeler ve diğer toplu etkinlikler konusunda. Kimden geldi? Nasıl geldi? Bilmiyorum. Erken tespit edildi şudur, budur demedim küçük belirtileri önemseyip test yaptırdık. Benim ki pozitif, eşiminki negatif. Sevindirici olan akciğer tomografim idi, temiz görünüyordu, iyi bari dedik evde geçireceğiz inşallah grip gibi. Keşke herkes böyle atlatsa! Olmadı, bir kaç gün içinde tüm semptomlar değişmeye başladı, yüksek ateş, öksürük, vücut kırgınlığı, kırgınlık dediysem göz yuvalarım ağrıyordu. Bu arada eşim üç önemli insandan bilgi alıyor ve durumumu aktarıyordu. Rize’den çok değerli dostlarımız yaşamımız boyunca hep minnet duyacağımız Prof. Engin Dursun, değerli eşi Prof. Adile Berna Dursun ve rahmetli dayımın kızı güzel kardeşim Prof. Meltem Ergun. Üç sağlık savaşçısı ve meleği bizi hastaneye gidip, mutlaka tomografi çektirmemiz konusunda yönlendirdi. Tomografi sonucu her iki akciğer lobumda zatürre başlamıştı. Üç gün içinde her şey değişti. Kıymetli eşimin testi de pozitife dönmüştü. Hastaneye yattığımda tansiyonum 8,5 / 4,5 idi. Artık basit trafik kazasından çıkmış, resmen kamyon çarpmışa dönmüştük. 14 gün hastanede kaldık her gün, her saat, her dakika değişen sizi tünelden önceki son çıkışa kadar götürüp, önünden U dönüşü yaptıran bir süreç. Çok yorucu, yıpratıcı, moral bozucu. Nasıl döndüm o çıkıştan ( inşallah dönmüşümdür ) ilk test sonucu pozitif çıktığı anda ben eve gelmeden önce Çankırı sonra bütün Türkiye duymuştu. Sevenlerimiz ve tanıyanlarımızın samimi duaları gücüme güç kattı çok şükür. Telefonlar ve mesajlar cevaplayamayacağım kadar çoktu. Hepsini okudum cevap yazmaya çalıştım ancak herkes hakkını helal etsin telefonlara bakamadım hala bir çoğuna bakamıyorum. Konuşmak yorucu oluyor ve sesim hala biraz kısık.

En başından beri İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Çankırı Valimiz Sayın Abdullah Ayaz, Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Aktaş, Çankırı Milletvekilimiz Sayın Salim Çivitçioğlu, Eski Milletvekilimiz Hüseyin Filiz, Genel Müdür Yardımcılarımız, Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Esen, Vali Yardımcılarımız, İl Emniyet Müdürü ve Daire Başkanı abi, devre ve kardeşlerim, çalışan ve emekli çalıştığım ve çalışmadığım memur kardeşlerim, öğrencilerim, beni yakından ve uzaktan tanıyan hatta sadece sosyal medyadan tanıyan binlerce güzel insan, akrabalarım, stk başkanları, esnaflar, doğup büyüdüğüm Cebeci dörtyoldan tanıdıklarım, Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş Göksun, Konya, Karapınar,Bilecik, Rize, Çankırı ve Makedonya’da ki evladı Fatihan dostlarım, görev yaptığım her yerden yüreği güzel insanların desteklerini taa kalbimin derinliklerinde hissettim. Hastanemiz gerçek kahramanlar ile doluydu. Tedavimizi başından beri takip eden meleğimiz göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Esra Büyük başta olmak üzere, Dr Özkan Kılıç, hastanede her şeyimizle ilgilenen Erdem Pak kardeşim, serviste görevli tüm hemşire, hemşir ve diğer sağlık ve yardımcı personel, özel güvenlik personeli hepsi ama hepsi her türlü övgünün üzerinde çalışıyorlar. Başhekim, hastane müdürü ve diğer sağlık personelinden de çok sayıda insan bu hastalığı geçirdi, geçiriyor ve geçirecek. Bu süreci virüsün insafına bırakmayalım gerçekten ciddiye alalım, kendi sokağa çıkma yasağımızı ilan edip, izole olalım, uzak duralım, 2 maske takalım.

Bana gelmez demeyin, GELİYOR, YAKALIYOR, PERİŞAN EDİYOR.

Şakası yok, hem de hiç yok!

Ben günlerce ağlayarak, duygulanarak ne mesajlar okudum, siz okumayın. Keşke burada isim isim daha yazabilsem ama herkes kendini biliyor iyi ki varsınız, bugün evimden bu cümleleri yazabiliyorsam hep o güzel enerjiniz ile. Bir teşekkür de, Plazma tedavisi konusunda çok yardımcı olan EGM Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız, Kızılay Çankırı Şubemiz ve diğer emeği geçenlere, özellikle de plazma bağışında bulunanlara ( ben de günü gelir gelmez bağış yapacağım) En kahramanlar ise değerli eşim ve kızlarım Gülşah ve Neslişah. Eşim saniye yanımdan ayrılmadı hem hastalığımın hem ruhumun ilacı oldu. Kızlarım süreci büyük bir olgunlukla ve soğukkanlılıkla karşıladılar. Lisanda hata var ise af ola, her gün helalleşmek için vesile var artık. Hayat kısa, tedbir alın, sevgiyle kalın, birbirinizi kırmayın, hakkınızı helal edin.

Sadettin Aksoy Kimdir?

1969 yılında Ankara'da doğdu. 1987 yılında Polis Kolejinden, 1991 yılında Polis Akademisinden mezun oldu.

Sırasıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Haberleşme Daire Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Makedonya Misyonu, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürlüğü, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, Konya Emniyet Müdürlüğünde değişik rütbelerde ve birimlerde görev yapmıştır.

24.07.2015 tarihinde 1.sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek 30.07.2015 tarihinde Bilecik POMEM Müdürü olarak atanmıştır. 25.10.2016 tarihli 2016/682 sayılı Kararname ile Rize İl Emniyet Müdürü olarak göreve başlamıştır.

Evli ve iki kiz babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Son Güncelleme: 16.09.2020 10:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287