Arakanlı Muhammed’in dua isteği Manisalıları harekete geçirdi

İstanbul’daki hocasına Arakan’da yaşanan vahşeti anlatan ve dua istediklerini belirten sesli bir mesaj gönderen Muhammed Ayaz’ın sesi Manisa’dan duyuldu. Manisalılar yaşanan vahşet karşısında Arakan için yardım kampanyası başlattı.

banner279
31 Ağustos 2017 Perşembe 09:28

İstanbul’daki hocasına Arakan’da yaşanan vahşeti anlatan ve dua istediklerini belirten sesli bir mesaj gönderen Muhammed Ayaz’ın sesi Manisa’dan duyuldu. Manisalılar yaşanan vahşet karşısında Arakan için yardım kampanyası başlattı.

Tüm dünyanın gözleri önünde Budistler tarafından Müslümanlara yönelik başlatılan vahşi soykırımda binlerce Arakanlı hayatını kaybederken, 18 yaşındaki Muhammed Ayaz’ın yaşananları anlattığı ve Türkiye’den dua isteğinin yer aldığı sesli mesajı kısa sürede tüm yurda yayıldı. Sesli mesajın ulaştığı isimlerden biri olan Manisa Uluslararası Misafir Öğrenciler Derneği (MUDER) Yönetim Kurulu Üyesi, öğrenci evlerinden ve ihtiyaç sahibi ailelerden sorumlu Halil Uysal, "Türkiye’de eğitim gören Arakanlı öğrencimiz, Arakan’da Budistlerin yapmış olduğu zulüm ve vahşetin inanılmaz boyutta olduğunu gösteriyor. Arakanlı kardeşlerimiz Türkiye’deki dostlarından, Türkiye’den dua bekliyor, yardım bekliyor, gönül dostlarından destek bekliyor. İnşallah bizler de Arakan’daki kardeşlerimizin sesine sessiz kalmayacağız. İnşallah bizler de yardım için çalışmalarımıza başlayacağız. İlk çalışmamız Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği olarak yetim çalışmamıza bugün başladık. Manisa olarak Manisalılar olarak yetim kampanyasına ve Arakan’daki kardeşlerimiz için kermes organize etmeyi düşünüyoruz. Bir de yetim kampanyası başlatıyoruz. İnşallah bütün Manisalılardan destek bekliyoruz" dedi.

Mesajı kendisine Uluslararası Misafir Öğrenciler Derneği UDEF’ten bir arkadaşının gönderdiğini kaydeden Uysal, "Türkiye’de eğitim ve öğrenim gören öğrencimizin Arakan’da olduğu bilgisini aldık. Sesli mesajı aldıktan sonra bizler gerçekten çok duygulandık, çok etkilendik. Allah yardımcıları olsun. Arakan’da şimdiye kadar yaşanan vahşetin en büyüğü şuan yaşanıyor. Toplu katliam oluyor. Bizler bu zulme sessiz kalmayacağız" şeklinde konuştu.

Sesli mesajı gönderen Arakanlı öğrencinin ise Muhammed Ayaz olduğu öğrenildi. Vahşetin yaşandığı Arakan’dan birkaç gün önce Türkiye’ye gelen Ayaz, İstanbul’daki hocasına sesli bir mesaj göndererek yaşanan vahşeti anlatmış ve Arakanlıların Türkiye’den dua istediğini belirtmişti. Muhammed Ayaz’ın İstanbul Fatih’te yaşadığı öğrenildi.

Manisa’da MUDER’in yanı sıra İnsani Yardım Derneği İHH’nin de Arakan için yardım kampanyası başlattığı öğrenildi.

(Sadık Cangel - Aykut Yeniçağ /İHA)

Son Güncelleme: 31.08.2017 10:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287