ÖZDEMİR BAYRAKTAR BİLİM MERKEZİ MUHTEŞEM TÖRENLE AÇILDI

Bu yılı açılış senesi ilan eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun vizyon projelerinden bir yenisi daha hizmete girdi.

banner279
22 Kasım 2023 Çarşamba 09:55
ÖZDEMİR BAYRAKTAR BİLİM MERKEZİ MUHTEŞEM TÖRENLE AÇILDI

Bu yılı açılış senesi ilan eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun vizyon projelerinden bir yenisi daha hizmete girdi. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde ilk ve tek olarak hayata geçirilen Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ın teşrifiyle açıldı.

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Pazarkapı Mahallesi'nde 2 bin 200 metrekare alanda kurulan Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tek, Türkiye’nin 2’nci uzay temalı bilim merkezi olan Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi görkemli bir törenle hizmete açıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, TBMM Bayındırlık İmar, Ulaştırma, ve Turizm Komisyonu Başkanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi, Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

 

ÖZDEMİR BAYRAKTAR GERÇEK BİR DAVA İNSANIYDI

Törenin açılış konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptı. “Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak, cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye Yüzyılının hemen başında evlatlarımız adına, geleceğin Türkiye’si adına büyük önemi olan bir projeyi tamamlayıp hizmete almanın büyük bir gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek sözlerine başlayan Başkan Zorluoğlu, şu ifadeleri kullandı; “Doğu Karadeniz Bölgesi’nde ilk ve tek olma özelliği taşıyan; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, TÜBİTAK ve T3 Vakfı iş birliğinde hayata geçirdiğimiz Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi açılış törenimize teşrifleriyle bizleri onurlandıran Sanayi Ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır ile Baykar ve Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Selçuk Bayraktar’a ve heyecanımızı paylaşan tüm misafirlerimize kalbi şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle merkezimize adını verdiğimiz Milli İHA ve SİHA’ların öncüsü Özdemir Bayraktar büyüğümüze bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Özdemir Bayraktar, kendi hayalini gerçekleştirerek, bu topraklara, bu vatana gönül veren herkesi yüreklendiren, memleketi Trabzon'un karakteristik tüm özelliklerini taşıyan, vatan aşığı ve gerçek bir dava insanıydı. Geride bıraktığı eserlerle, yetiştirdiği nesillerle daha uzun yıllar bu millete hizmet etmeye şüphesiz devam edecektir. Bu yatırımlar da, bu kadim topraklardan daha birçok Özdemir Bayraktarlar çıkacağının işaretidir, nişanesidir.” 

 

BİR YILDA 50 BİN ÖĞRENCİYİ MERKEZİMİZLE TANIŞTIRACAĞIZ

“Herkes bilir ki bu şehrin üreteni de, icat edeni de çoktur. Büyükşehir Belediyesi olarak bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın özellikle de çocuklarımızın ve gençlerimizin; bilime, üretmeye ve denemeye teşvik edilmesini sağlamak amacıyla işte bugün bugünkü değeri 100 milyon lirayı aşan bir yatırım bedeli ile bu muhteşem projeyi hayata geçiriyoruz. Türkiye’deki tüm bilim merkezleri gibi bilim ve teknolojiyi takip eden değil, bilim ve teknolojiyi üreten bireylerin yetiştirilmesini hedefliyoruz. Bu merkezimizde inşallah genç zihinlere bilimle tanışma fırsatı sağlanacak, onlara keşfetmeye, sorgulamaya ve öğrenmeye teşvik edecek önemli bir imkân sunmuş olacağız. 850 metrekarelik sergi alanına sahip Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nde ziyaretçiler, TÜBİTAK’ın katkılarıyla hazırlanan uzay ve havacılık temalı etkileşimli sergiyi deneyimleyebilecekler. Sergi alanlarının yanı sıra Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın katkılarıyla ve T3 Vakfı koordinasyonunda doğa bilimleri, matematik, teknoloji, tasarım, astronomi, havacılık ve uzay alanlarında 5 farklı eğitim atölyemiz var. Burada inşallah Trabzon’umuzun bütün ilçelerinden ve bilhassa kırsal alanlardan çocuklarımızı belediyemizin de im kanlarıyla taşıyarak buraya getireceğiz. Burası bir aydır faaliyette. Çok ilgi gördü. Şu ana kadar 6 bin civarında öğrencimiz buradan faydalandı. Bir yıl içerisinde hedefimiz 50 binin üzerinde çocuğumuzu bu merkezimize getirip bilimle tanışmalarını sağlamak olacak.”

 

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

“Türkiye her alanda olduğu gibi teknoloji alanında da büyümeye, gelişmeye, dünyada adından söz ettirmeye devam edecek. Bilhassa savunma sanayiinde geldiğimiz nokta göz kamaştırıcı. Kendi tankımızı, helikopterimizi, insansız hava aracımızı, savaş gemimizi üretiyor; bu teknolojileri dünyaya rekabetçi bir şekilde artık sunabiliyoruz. Yine yerli otomobilimizi tüm dünyaya büyük bir gururla armağan ettiğimiz çok önemli bir teknoloji harikamız. Bu vesile ile milli teknoloji hamlemizin öncüsü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a kendi şehrinden, memleketinden bu vesileyle saygılarımızı ve şükranlarımızı arz ediyoruz.”

 

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

“Ecdat yadigârı, medeniyetler beşiği bu şehri hak ettiği yere getirmek için; yeni eserler, hizmetler, yatırımlar kazandırmak için var gücümüzle büyükşehir belediyesi olarak çalışıyoruz. Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezini açtık, Akoluk Arıtma Tesisi, Et Kombinası, Kanuni Bulvarı yeni etabının açılışlarını da geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdik. Güney Çevre Yolunun temelini attık, çok beğenilen yepyeni Ganita’yı halkımızın hizmetine sunduk. Avrupa’nın en uzun tüneli olan Zigana Tüneli’ni hizmete aldık. Bugün de bu muhteşem eserin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu sene bizim mottomuz açılış senesi. Sırada yeni otogarımız var. Kadınlar Hali, İskenderpaşa Otoparkı, hemen yan tarafımızdaki Avrasya Pazarı var. İnşallah yıl bitmeden bunları da açılışımı tamamlamış olacağız. Daha yapacak çok işimiz var. Daha yaşanabilir, daha güçlü ve müreffeh bir Trabzon inşa etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

 

ZORLUOĞLU’NDAN BAKAN KACIR VE SELÇUK BAYRAKTAR’A TEŞEKKÜR 

“Bu değerli projeye katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza, Sayın Bakanımızın şahsında Bakanlığımıza, Sayın Selçuk Bayraktar’ın şahsında T3 Vakfımıza, TÜBİTAK’a, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansımıza, belediyemiz yönetici ve personeline, yüklenicimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bilim merkezimizin, bilimin ışığında parlayan bütün dimağlara ilham kaynağı olmasını temenni ediyorum. Bir kez daha bu muhteşem projenin şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olması temenni ediyor, hepinize tekrar içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

VARANK: GENÇLER TÜRKİYE YÜZYILINI İNŞA EDECEKLER

Enerji Tabi Kaynaklar, Bilgi, Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank ise “Rahmetli Özdemir Bayraktar ağabeyimiz milli teknoloji hamlesinin en önemli mimarlarındandı. İnşallah burada yetişecek gençlerimiz onun vizyonunu geleceğe taşıyacaklar, Türkiye yüzyılını inşa edecekler. Bu güzel işte emeği olan tüm kurumlara şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

VALİ YILDIRIM VE MİLLETVEKİLLERİNDEN TEŞEKKÜR

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, TBMM Bayındırlık İmar, Ulaştırma, ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen de yağmur nedeniyle yaptıkları kısa konuşmada, Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nin şehre kazandırılmasından mutluluk duyduklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 

BAYRAKTAR: MANEVİ DEĞERİ ÇOK BÜYÜK

Alkışlar arasında sahneye çıkan, gençlerin rol modeli, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ise baba toprağı Trabzon’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek,  “Özdemir Bayraktar, hayatını ülkemizin tam bağımsız yarınları için, milli SİHA’larımıza ve 20 yıla varan mücadelemizin sembolü olan milli teknoloji hamlemize vakfetti. Bizler için mücadelemizin merkezi olan fabrikada yaşadı, son nefesine kadar sancağı bırakmadı. Bayraktar SİHA’ları geliştirdiğimiz yerden ayrılmadı. Hayatını vakfettiği Karadeniz’in engin ve hırçın suları gibi kendini yırtarcasına verdiği mücadelenin tohumları bugün yeşeriyor. Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nin bizler için manevi değeri çok büyük. Milli Teknoloji hamlesi serüvenimizde 2022’de büyük bir coşkuyla düzenlediğimiz Teknofest Karadeniz’den yeşeren kalıcı bir eser. Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi, kadim medeniyetimizin, merhamet, adalet ve iyilik değerlerinden aldığı ilhamla Karadeniz’in o coşkulu cesur ruhuyla insanlığa medeniyetimize, milletimize değer katacak. Bu merkez, insanlığı, karanlıktan aydınlığa çıkaracak bilim insanları ve teknolojilerin yetişmesine katkıda bulunacak. Bu vesileyle Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

KACIR: TRABZON’A HAYIRLI OLSUN

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise, “Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nin açılış töreni vesilesiyle, izlerle bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Her şeyden önce; bu toprakların bağrından çıkıp, millete hizmet yolunda bir ömür vakfetmiş kıymetli büyüğümüz Özdemir Bayraktar’ı rahmetle anıyorum. Kendisi; ülkemizin kritik teknolojilerde ‘Tam Bağımsızlık’ idealine ulaşmasında öncü bir mühendis ve sanayici olarak, büyük bir görev ve sorumluluk yüklenmiştir. Yapılamaz denileni başarmış, gençlerimize, girişimcilerimize vazgeçmemeyi, hayallerinin peşinden koşmayı, bir fikrin bir milletin kaderini değiştirebileceğini göstermiştir. Ardında ise ondan aldığı bayrağı daha ileriye taşıyan bir nesil; ideallerine, hayallerine koşacak milyonlarca genç bırakmıştır. Bugün ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ vizyonundan bahsediyorsak, kıymetli büyüğümüz merhum Özdemir Bayraktar Amca’ya çok şey borçluyuz. Sözlerime son verirken, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanıma, bilim merkezimizin kuruluşuna eşsiz destekler sağlayan T3 Vakfı’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, merhum Özdemir Bayraktar’ın adını yaşatacak bilim merkezimizin, Trabzon’umuza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

AÇILIŞ KURDELESİ KESTİLER

Konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve davetliler hep birlikte açılış kurdelesi kestiler. Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’ni gezen davetliler, Başkan Zorluoğlu’na beğenilerini dile getirerek teşekkür ettiler. Selçuk Bayraktar ve Başkan Zorluoğlu, bilim merkezinin açılışına katılan ve atölyeleri ziyaret eden öğrencilerle tek tek ilgilendiler. Öte yandan Selçuk Bayraktar’a hemşehrileri de açılış boyunca yoğun ilgi gösterdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287