Adana Valisi Elban Adana’nın Kurtuluşu’nun 99. Yıl Dönümü Kutlama Mesajı

Adana Valisi Süleyman Elban'ın 5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu'nun 99.Yılını kutladı.

banner279
06 Ocak 2021 Çarşamba 10:42
Adana Valisi Elban Adana’nın Kurtuluşu’nun 99. Yıl Dönümü Kutlama Mesajı

Bugün, 5 Ocak 2021… Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da doğmuştur.” sözüyle satır başına çektiği, haksız Anadolu işgalinden kendisine düşen payı alan tarihin kadim kenti Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü… Kutlu olsun.

Bu bağlamda altı çizilmelidir ki 5 Ocak 1922, milletimizin Adana tarihine silinmez bir not düştüğü, kendi mührünü vurduğu kutlu bir gündür. 5 Ocak, Adana’nın kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandığı gündür. 5 Ocak, düşman postalının bir daha dönmemek üzere bu topraklardan sürüldüğü; vatan, millet, devlet ve bayrak aşkımızın coştuğu gündür.

O sebeple; 5 Ocak 1922 tarihini Adana tarihine altın harflerle yazan ve Tufanbeyli ilçemize adı verilen Tufan Paşa’yı, Saimbeyli ilçemize adı konulan Saim Bey’i, Aladağ şehidimiz Ahmet Bey’i, Pozantı şehidimiz Müftü Kasım Hoca’yı,  Kozan şehidimiz Ulvi Bey’i, Ceyhan şehidimiz Sabit Efendi’yi, Karaisalı müftümüz Mehmet Efendi’yi, Fekeli Gizik Duran’ı, Ramazanoğlu Suphi Paşa’yı, Yüreğir müfreze komutanlarından Molla Nasrullah’ı, Millî Kuvvetler Komutanı Sinan Tekelioğlu’nu, Cemil Nardalı’nı, Ahmet Remzi Yüreğir’i, ilk kadın şehidimiz Rahime Hatun’u, Gülekli Hatice’yi, Kara Fatma’yı, İbo Osman’ı ve adını sayamadığımız Adana kurtuluş mücadelesinin adsız kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhlarınız şad olsun.

Milli Mücadele azminin, kararlılığının, hissiyatının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te zuhur ettiği bir kentin evlatları olarak sizlerden aldığımız güçle, aynı aşk ve şevkle, milletimizin bekası ve ilelebet bağımsızlığı için çalışıyoruz. Milli ve manevi değerlerimize, vatanımıza, bayrağımıza, devletimize, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin hatıralarına sahip çıkıyoruz.

Bilinmelidir ki; Anadolu coğrafyasında yüz yıl önce yapılmaya çalışılan operasyona nasıl dur dediysek, bugün de aynı kararlılığı göstereceğiz. Bin yıldır yurt yaptığımız bu toprakları, canımız pahasına müdafaa edecek; kahraman ecdadın torunları olduğumuzu yedi düvele göstereceğiz. Bu meyanda bizim için 5 Ocak 1922 ile 5 Ocak 2021 arasında hiçbir fark yoktur. Değişen sadece takvim yapraklarıdır. Değişen sadece isimler ve simalardır. Değişen sadece silüetlerdir. Adana, aynı Adana’dır. Ruh, aynı ruh; maya, aynı mayadır.

Öte yandan her yıl büyük coşkuyla gerçekleştirdiğimiz 5 Ocak Adana’nın Kurtuluş Günü etkinliklerini, korona tedbirleri gereğince sınırlı sayıda katılımla gerçekleştiriyoruz.  Buna mukabil, bugün her 5 Ocak’ta olduğu gibi yine evlerimizi ve iş yerlerimizi ay yıldızlı bayraklarımızla donatalım; kurtuluş heyecanımızı ve coşkumuzu paylaşmaktan geri durmayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle Adanalı hemşehrilerimin 5 Ocak Adana’nın Kurtuluş Günü’nü tebrik ediyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287