Ankara topraklarından Peygamberler Şehri’ne ikinci yolculuk...

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Peygamberler Şehri Şanlıurfa’ya kadınların katılacağı kültür turunun ikincisini düzenleyeceklerini müjdeledi.

banner279
14 Mayıs 2022 Cumartesi 13:18
Ankara topraklarından Peygamberler Şehri’ne ikinci yolculuk...

ANKARA İGFA- Hayata geçirdiği projelerle ve özellikle kadınlar için düzenlediği sosyal aktiviteler ile Gölbaşılı hemşerilerinin sevgisini kazanan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, 29 Mayıs’ta hayata geçirecekleri ‘Şanlıurfa Kültür Turu’ nun müjdesini verdi.

Ankara Gölbaşı topraklarından Şanlıurfa’ya uzanacak ve kadınların katılımları ile gerçekleşecek yolculuk hakkında konuşan Başkan Şimşek şunları söyledi: “Bölgenin tarihi sebebiyle içinde barındırdığı farklı diller, dinler ve medeniyetlerle Gölbaşılı kadınlarımızı buluşturmak, onların bu coğrafyaya dokunmalarını sağlamak ve vatandaşlarımızı kadim bir tarih ile bir araya getirmek için ‘Şanlıurfa Kültür Turu’ nu hayata geçirmiştik. 400 kişilik ilk kafilemizden aldığımız olumlu dönüşler ve memnuniyet ile ikinci kez bizlere bu turu düzenleme hevesini verdi. Gölbaşılı kadınlarımızın, adeta “açık hava müzesi” niteliğinde olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin gizemini, kadim tarihini, hoşgörülü ve misafirperver halkını, birbirinden lezzetli yöresel tatlarını, eşsiz doğasını ve kültürel varlıklarını görmeye ve tarihin yeniden yazıldığı destansı topraklara, Göbeklitepe’ye ziyaretine vesile olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gölbaşılı hemşehrilerimizin özellikle insanlık tarihi olarak paha biçilemez bir öneme sahip olan Göbeklitepe’ye yapacakları ziyaret oldukça anlamlı olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287