Kahramanmaraş’ta FETÖ operasyonu: 33 gözaltı

Kahramanmaraş’ta, Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda aralarında doktor, hemşire ve sağlık personelinin bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası...

banner279
17 Ağustos 2016 Çarşamba 11:50
Kahramanmaraş’ta FETÖ operasyonu: 33 gözaltı

Kahramanmaraş’ta, Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda aralarında doktor, hemşire ve sağlık personelinin bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, haklarında gözaltı kararı verilen 40 kişiye yönelik, polis tarafından çok sayıda adrese sabah erken saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

BEBEĞİYLE SAĞLIK KONTROLÜNE GETİRİLDİ
Operasyonda aralarında Kamu Hastaneleri Birliği ile aile hekimliklerinde görevli doktorların da bulunduğu 33 sağlıkçı gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı bulunan 7 kişinin ise adreste bulunamadığı öğrenildi.
Şüphelilerden aile hekimi N.Ö. sağlık kontrolünden geçirilmek üzere bebeğiyle hastaneye getirildi. Kocası Dr. Ö.Ö.’nün dün tutuklandığı öğrenilen N.Ö., sağlık kontrolünden geçirilirken, minibüsteki bir polis ise kucağına aldığı bebekle yakından ilgilendi. Şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

21 KİŞİ TUTUKLANDI
Soruşturma kapsamında bugüne kadar gözaltına alınan Sütçü İmam Üniversitesi ile Kamu Hastaneleri Birliği’nde görevli doktor, hemşire ve sağlık görevlisinin bulunduğu 78 kişiden 62’si adliyeye sevk edildi. Savcılıkta sorgulamaları tamamlanıp mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 21’i tutuklanırken, 5’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
(İHA)

Son Güncelleme: 17.08.2016 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287