Yerli Uçan Otomobil Kocaeli’de Üretildi

Kocaeli’ de üretilen yerli otomobil AİRCAR insanlı uçuşlara başladı.

banner279
09 Mayıs 2025 Cuma 14:13
Yerli Uçan Otomobil Kocaeli’de Üretildi

TEKHA/İZMİT

Kocaeli’ de üretilen yerli otomobil AİRCAR insanlı uçuşlara başladı. ABD de Elektrik Elektronik Mühendisliği eğitimi alan Eray Altunbozar, yaklaşık 7 yıldır AİRCAR üstünde çalışmalar yaptı. Bir aydır deneme sürüşleri yaptığını açıkladı.

“Bir aydır insanlı uçuşlar yapmaya başladık. Arkamda gördüğünüz araç, AirCar’ın bitmiş bir prototipi. Son 4 yılı çok yoğun geçirdik. Yaklaşık 7 yıl önce bu yola çıktık. İlk yıllarımız konsept geliştirme ve piyasanın olgunlaşmasını beklemekle geçti. Bugün geldiğimiz noktada, iki kişilik modelimizle insanlı uçuşlara başladık. Bu alanda dünyada sadece 5 firma var ve onlardan biri biziz” dedi.

Bir model satışa çıkacak

AİRCAR’ın 2 modeli olduğunu belirten Altunbozar birinin tek kişilik diğerinin iki kişilik olduğunu söyledi. “Bir aydır insanlı uçuşlar yapmaya başladık. Arkamda gördüğünüz araç, AirCar’ın bitmiş bir prototipi. Son 4 yılı çok yoğun geçirdik. Yaklaşık 7 yıl önce bu yola çıktık. İlk yıllarımız konsept geliştirme ve piyasanın olgunlaşmasını beklemekle geçti. Bugün geldiğimiz noktada, iki kişilik modelimizle insanlı uçuşlara başladık. Bu alanda dünyada sadece 5 firma var ve onlardan biri biziz” dedi.

AİRCAR’ın elektrikli ve otonom sisteme sahip olduğunu belirten Altunbozar “Ancak şu anki düzenlemelere göre, araç otonom da olsa bir pilot bulundurmak zorunda. Bu nedenle araçta bir joystick var. Yaklaşık 30 saatlik bir eğitimle bu aracı kullanmak mümkün olacak. İlk etapta bireysel satışa sunulacak. Daha sonra hava taksi olarak da kullanılabilecek” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner234

banner233