Bitlis’te domates bereketi

Bitlis, yıllık yetiştirilen 100 bin ton domatesle bölgenin ihtiyacını büyük oranda karşılıyor.

banner279
08 Eylül 2017 Cuma 17:15

Bitlis, yıllık yetiştirilen 100 bin ton domatesle bölgenin ihtiyacını büyük oranda karşılıyor.

Bitlis’in Tatvan ve Ahlat ilçeleri arasında bulunan Van Gölü’ne yakın tarlalarda yetiştirilen domatesler toplanmaya başlandı. Domates tarlalarında çalışan kadın tarım işçileri tarafından tek tek dallarından koparılarak kasalara konulan domatesler, Doğru ve Güneydoğu illeri başta olmak üzere Mersin ve Adana’ya kadar gönderiliyor. Toptan olarak 50 ile 60 kuruşa satılan domatesler, perakendeciler için de Bitlis-Ahlat karayolu üzerinde kurulan manavlarda tüketiciye ulaştırılıyor.

“TOPLAMDA 9 MİLYON 500 BİN TL MAZOT VE GÜBRE DESTEKLEMESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Tatvan ilçesine bağlı Kıyıdüzü köyündeki domates hasadını yerinde inceleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fatih Asak, Bitlis’te toplamda 25 bin dekar alanda 100 bin ton domates üretimi gerçekleştirildiğini söyledi. Asak, “Bu yıl da yaklaşık bir haftadır hasada başlandı. Hamd olsun hasadımız güzel gidiyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak üreticilerimizin her zaman yanında yer aldık. Görünen tüm bu alanlarda ve diğer alanlarda gerek mazot ve gübre desteklemesi gerekse basınçlı sulama desteklemesi kapsamında yüzde 50 hibe olarak üreticilerimiz desteklenmektedir. Bitlis’te toplamda 9 milyon 500 bin TL mazot ve gübre desteklemesi gerçekleştirildi. Yine 454 üreticimize toplamda 13 milyon liralık yüzde 50 hibeli basınçlı sulama sistemleri kapsamında desteklenmeler gerçekleştirildi. Yaptığımız bu çalışmalar neticesinde gerek domates üretim alanları gerekse diğer üretim alanları artarak gidiyor. Yapılan bu modern üretimle verimlerimiz artmaktadır. Şu anda da yapılan hasatlar devam etmektedir. Üreticilerimize bol kazançlar diliyoruz. İnşallah Bakanlığımızın ve il müdürlüğümüzün destekleri ve çalışmaları devam edecektir. Çalışmalarımızın karşılığını da bu sene aldık. İnşallah önümüzdeki senelerde çiftçimizin yüzünü güldürecek şekilde üretim olur” dedi.

(İHA)

Son Güncelleme: 08.09.2017 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280