1915 Çanakkale Köprüsü Açıldı; Geçiş fiyatları belli oldu!

İnşaatı 5 yıl süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı gerçekleşti. Köprünün 2 bin 23 metre uzunluğundaki orta açıklığı bu alanda bir dünya rekoru. Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprüden geçişlerin bir hafta ücretsiz, daha sonra geçiş fiyatının 200 lira olacağını açıkladı.

banner279
18 Mart 2022 Cuma 18:49
1915 Çanakkale Köprüsü Açıldı; Geçiş fiyatları belli oldu!

ÇANAKKALE (İGFA) - Asya'dan Avrupa'ya geçişi 6 dakikaya indiren 1915 Çanakkale Köprüsü ve Çanakkale-Malkara Otoyolu açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, binlerce yıl farklı medeniyetlerin göz bebeği olan Çanakkale bugün yepyeni bir geleceğe kapı açtığını söyledi. 1915 Çanakkale Köprüsü, boğazın yakut gerdanlığı olduğunu kaydetti.Köprünün teknik özelliklerinden ve detaylarından bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehitlerimizin aziz hatıralarına ecdadın 107 yıl önce kazandığı muhteşem zafere adadığımız 1915 Çanakkale Köprüsünü bir hilal uğruna yarab batan güneşlere, bedir aslanları kadar şanlı tarihe gömülemeyecek kadar büyük ecdada ithaf ediyoruz" dedi.

GEÇİŞ ÜCRETİ 200 TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprüden geçiş ücretini de 200 lira olacağını açıkladı. Erdoğan, açılış dolayısıyla bir hafta boyunca köprünün ücretsiz olacağını duyurdu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287