Dünya Tasarruf Günü ne zaman kutlanıyor?

Türkiye’nin büyük kuruluşları, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü dolayısıyla herkesi enerjiyi verimli kullanmaya çağırdı.

banner279
30 Ekim 2017 Pazartesi 13:49
Dünya Tasarruf Günü ne zaman kutlanıyor?

31 Ekim, tasarruf etmenin insanlar ve ülke ekonomileri için ne kadar önemli olduğunu vurgulamak amacıyla 1924 yılından beri Dünya Tasarruf Günü olarak kutlanıyor. İTO, İSO ile İGDAŞ ve İETT Genel Müdürleri 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü dolayısıyla bireysel yaşamda tüm vatandaşları, kurumsal hayatta tüm sanayicileri ve iş adamlarını enerjiyi verimli kullanmaya çağırdı.
“EN ÖNEMLİ ENERJİ TASARRUFU, ENERJİNİN VERİMLİ KULLANILMASI”
“Enerji verimliliği günümüzde değeri çok daha fazla anlaşılan, stratejik noktada takip ettiğimizde önemini farklı alanlarda gördüğümüz çok güçlü bir gerçek” diyen İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ise “Bugün artık dünyadaki stratejik ülkeler, bölgeler arasındaki tüm uzun vadeli hesaplaşmaların temelinde enerjinin yattığını görüyoruz. Türkiye gibi hedefleri çok büyük olan ve gelişim hedeflerinde de büyümenin önemli etkisi olan bir ülkede enerji diğerlerinden biraz daha fazla önem taşıyor. Bu nedenle elimizdeki enerji kaynaklarının çok doğru ve dikkatli kullanılması konusunda hepimize çok büyük sorumluluk düşüyor” diye konuştu. Bahçıvan, enerji kaynaklarının eşitlenmesi konusunda olumlu gelişmeler olsa da enerjinin en önemli tasarruf kaynağının enerjinin verimli kullanılması olduğuna dikkat çekti.

“EN BÜYÜK TASARRUF TOPLU TAŞIMADIR”
ENIPE Fuarı ve Zirvesi’nin sponsorlarından İETT Genel Müdürü Arif Emecen de Dünya Tasarruf Günü dolayısıyla tüm İstanbulluları toplu taşıma kullanmaya davet etti. Toplu taşımanın başlı başına bir tasarruf olduğunu ifade eden Emecen 12 metre uzunluğundaki araç ortalama 80-100 kişi, özel araçlar ise ortalama 1,5 kişi taşımaktadır. Fiziksel metrekare açısında baktığımızda oldukça büyük bir tasarruf söz konusudur” dedi.


“TASARRUF, REFAH DEMEK, TASARRUF İÇİN DE VERİMLİLİK GEREK”
Türkiye’nin en önemli enerji kaynaklarından doğal gazın İstanbul’daki dağıtımı gerçekleştiren İGDAŞ Genel Müdürü Mehmet Çevik ise “Refahımızı artırmanın yolu tasarruftan geçiyor. Hayatımızın her alanında, her türlü kaynağın kullanımında tasarruf büyük önem taşıyor” dedi. “Tasarrufu da sadece tüketimi azaltarak değil, verimliliği artırarak yapmak gerekiyor” diyen Çevik şöyle konuştu: “Verimlilik ve tasarruf sürdürülebilir gelişme ve kalkınmanın merkezinde yer alıyor. Bu nedenle de, Türkiye’nin ilk ve tek enerji verimliliği fuar organizasyonu olan ENIPE, Enerji Verimli Ürünler Sanayi ve Ürünler Fuarı ve Zirvesi ülkemiz için büyük önem taşıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287