Erdoğan ;Yatırımcımızı yüksek faize ezdirmemeliyiz !

Yarın açıklanacak olan Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi TOBB Ekonomi Şurası'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor" dedi.

banner279
18 Kasım 2020 Çarşamba 18:10
Erdoğan ;Yatırımcımızı yüksek faize ezdirmemeliyiz !

Ekonomide yaşanan hareketlilikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarda hukukta ve ekonomide reforma gideceklerini vurguladı. Bu açıklamanın ardından gözler yarın açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararına dönerken, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şu şekilde:

"Daha Kıbrıs meselesinin ne olduğunu Maraş'ın açılmasının ne olduğunu bilmeyen birine ekonomiyi izah etmek mümkün değildir. KKTC'nin Cumhurbaşkanı bunları davet ediyor, bu davete icap etmiyor. Bizi neden oraya götürmedi diye beni eleştiriyor. Aynı şeyleri bunlar Azerbaycan'da yapmadı mı, Suriye'de, Libya'da yapmadı mı? Azıcık bir samimiyet görsek çok farklı bir şekilde oturur konuşuruz. Ama milletimize saygımız gereği proje siyasetlerle, siyaset bezirganlarıyla işimiz olmaz. Bizim muhatabımız milletimizdir.

"ADIM ADIM TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİ PROJİSİNİ HAYATA GEÇİRDİNİZ"

Yerli otomobil için talip aradığımda hemen sizler çıkıp bu işe talip oldunuz. Adım adım Türkiye'nin otomobili projesini hayata geçirdiniz. Ekonominin kalbinde faaliyet gösteren temsilcilerimizin iş dünyamızın nabzını en iyi şekilde yansıttıklarına inanıyorum.

"YÜKSEK FAİZE YATIRIMCIMIZI EZDİRMEMEMİZ LAZIM"

Yüksek faiz nedeniyle sizler sahada yaşananların tercümanı olarak karar vericilere yol gösteriyorsunuz. Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle yatırım yapılabilir mi? İstihdam sağlanabilir mi? Üretim yapılabilir mi? Mümkün değil. Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz lazım.

"TÜM DESTEK PAKETLERİNİ HAYATA GEÇİRDİK"

Şu kadar faiz ödüyorum... Bunu söyleyen insanlara zulmetmek doğru mu? Yüksek faizden arındırılmış istihdamdan finansmana nakit akışından teşviklere kadar tüm destek paketlerini hayata geçirdik.

"İNSANA DOKUNAN HİZMETLER GERÇEKLEŞTİRDİK"

Türkiye olarak sürdürülebilir büyümeyi merkeze aldığımız 18 yılı geride bıraktık. İnsana dokunan hizmetler gerçekleştirdik. Türkiye'nin en büyük kalkınma hamlesi bizim dönemimizde başladı. Şimdi önümüzde yeni bir dönem var. Artık çok daha güçlü bir şekilde üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata odaklanmamız gerekiyor.

"SAĞLIK SİGORTASI SİSTEMİMİZ BAŞLI BAŞINA BİR BAŞARI HİKAYESİDİR"

Değerini salgın döneminde daha iyi anladığımız şehir hastaneleri ile genel sağlık sigortası sistemimiz başlı başına bir başarı hikayesidir.

"ŞAHLANIŞ DÖNEMİNE GİRİYORUZ"

Önümüzdeki dönemde gerekli adımları atmak bizim görevimiz. Artık şahlanış dönemine giriyoruz. Bir süredir çalışmalarını sürdürdüğümüz hukuk ve ekonomi reformları bu yeni dönemin hazırlıklarıdır. Yerli ve uluslararası yatırımcılar için en uygun şartları sağlamaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl tüm sıkıntıları geride bırakıp yaşadıklarımızı acı bir tebessümle hatırlayacağız. Artık vites yükseltmenin bile yeterli olmadığı, araç değiştirmenin gerektiği bir dönemdeyiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız.

"ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞİ GÜÇLÜ BİR BÜYÜME İLE KAPATACAĞIMIZ ARTIK KESİNLEŞMİŞ OLDU"

Eylül ayına ilişkin öncü verilerle üçüncü çeyreği güçlü bir büyüme ile kapatacağımız artık kesinleşmiş oldu. Enflasyonla mücadele en önemli önceliğimiz. Hedefimiz bir an önce tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşmaktır."

Son Güncelleme: 18.11.2020 19:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287