15 Temmuz gazileri demokrasi ve şehitler mitingi için bir araya geldi

15 Temmuz demokrasi şehitlerinin yakınları ve gaziler, Demokrasi ve Şehitler Mitingi öncesi yemekte bir araya geldi. İlk defa bir araya gelen gaziler, o gece yaşananları anlattı. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların yakınları ve gaziler,...

banner279
07 Ağustos 2016 Pazar 15:40
15 Temmuz gazileri demokrasi ve şehitler mitingi için bir araya geldi
15 Temmuz demokrasi şehitlerinin yakınları ve gaziler, Demokrasi ve Şehitler Mitingi öncesi yemekte bir araya geldi. İlk defa bir araya gelen gaziler, o gece yaşananları anlattı. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların yakınları ve gaziler, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve Eyüp Belediyesi’nin düzenlediği yemekte bir araya geldi.

Feshane’de düzenlenen yemeğe katılanlardan Piyade Albay Mahmut Pınarbaşı, "Olay günü izindeydim. Normalde görev yerim Ayazağa’da. Olayı öğrenir öğrenmez ailemi oradaki akrabama bırakarak, abim, kardeşim, eniştem toplam 5 kişi protesto için yürüyüşe katıldım. Birliğime ulaşamayınca milletle beraber bu mücadeleye devam ettim. Bunun için Boğaziçi Köprüsü’ne gittim. Orada tankı ele geçirmek isterken tüfek atışı ile yaralandım. Buraya milletle beraber olmak için geldim. 20 gündür hastanedeyim, 4 ameliyat geçirdim. Esas kahraman olan millet, ben askerim vatanı korumak benim görevim. Ben görevimi yaptım. Esas kahraman millet, bu milletin ferdi olmaktan onur duyuyorum. Yemek sonrası diğer gazi ve şehit yakınları ile miting alanına gideceğiz" dedi. 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı’nda darbe girişiminde yaralanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerde yaralı yatarken alnından öptüğü 18 yaşındaki Ahmet Onay ise "Ben bugün pek final olacağını sanmıyorum. Zaten bu nöbetler bize bir şölen gibi geliyor artık. Burada düzenlenen yemekten sonra inşallah Yenikapı’daki miting alanında olacağız. İnşallah güzel olur, birlik beraberlik içinde" şeklinde konuştu.

İBB önünde yaralanan Murat Koçak da yemeğe katılan gaziler arasındaydı. G3 mermisiyle kolundan yaralanan Koçak, "Bu olayların hem kötü tarafı var, hem de iyi tarafı. İyi tarafı milletçe kaynaşmış olarak daha güçlü bir Türkiye olacağız inşallah. Biz üzülmedik, Allah’a şükürler olsun dimdik ayaktayız. Yediğimiz merminin acısı geçer. Vatan hainlerinden olmadık, başımız dik. Bugün bu demokrasi şölenini taçlandıracağız" ifadelerini kullandı.
İBB önünde yaralanan 14 yaşındaki Adviyye Gül İsmailoğlu ise "Bugün bu nöbeti taçlandıracağız inşallah Yenikapı mitinginde. Dünyaya birlik mesajı vereceğiz. Nasıl 15 Temmuz’da din, parti dinlemeden çıkıp birliğimizi gösterdiysek, bugün de zaferimizi kutlayacağız. Rahatsızdım daha yeni çıkıyorum, çok güzel bir günde dışarı çıktım ve mitinge gidiyorum" dedi.
(İHA)

Son Güncelleme: 15.09.2016 18:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287