Alaattin Çakıcı cephesi, yazar Timur Soykan'ın iddialarını yalanladı

Alaattin Çakıcı danışmanı Gazeteci Ferhat Aydoğan Çakıcı’nın vekili Avukat Can Sevinç, aracılığı ile BirGün Gazetesi'nde yayımlanan Timur Soykan'ın kaleme aldığı köşe yazısındaki iddialarını yalanladı. Sevinç, muhalif basında da yankı bulan yazı hakkında basın açıklaması yayımladı.

banner279
17 Mayıs 2022 Salı 20:41
Alaattin Çakıcı cephesi, yazar Timur Soykan'ın iddialarını yalanladı

Alaattin Çakıcı danışmanı Gazeteci Ferhat Aydoğan Çakıcı’nın vekili Avukat Can Sevinç, aracılığı ile BirGün Gazetesi'nde yayımlanan Timur Soykan'ın kaleme aldığı köşe yazısındaki iddialarını yalanladı. Sevinç, muhalif basında da yankı bulan yazı hakkında basın açıklaması yayımladı.

BirGün Gazetesi yazarı Timur Soykan, bugün kaleme aldığı köşe yazısında, Alaattin Çakıcı hakkında bir takım iddialarda bulunmuş, Soykan'ın köşe yazısı muhalif basında da kendine yer bulmuştu. Alaattin Çakıcı'nın vekili Avukat Can Sevinç, konuyla ilgili olarak basın açıklaması yapma gereği duyduğunu belirterek Çakıcı hakkındaki genel iddiaları, "Muhalefetin, Alaattin Çakıcı üzerinden iktidarı yıpratma çabası" olarak değerlendirdi.

Avukat Can Sevinç'in yayımladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"16.05.2022 tarihinde BirGün Gazetesi yazarı Timur Soykan'ın kaleme aldığı, müvekkilim Alaattin Çakıcı hakkında doğru olmayan, yalan yanlış bilgiler içeren köşe yazısının Cumhuriyet, Duvar, BirGün gibi muahalefet yanlısı medyada yer almasından dolayı açıklama yapma gereği hasıl olmuştur.

Müvekkilim Alaattin Çakıcı cezaevinden tahliye olduğu tarihten bugüne kadar hiçbir yasadışı işe bulaşmadı. Fakat muhalefet iktidarı yıpratmak için sürekli olarak müvekkilim Alaattin Çakıcı'yı gündeme getirerek, kendisi üzerinden iktidara zarar vermek isteyen, ülkeyi sevmeyen şer odakları sürekli bir şeyler üretmektedir. Alaattin Çakıcı'nın çakarlı aracı yok. Alaattin Çakıcı'nın polis koruması da yok. Evet ülkenin her yerinde polis kendisini takip etmektedir. Bunun da sebebi kendisinin kiminle görüştüğünü, nerelere gittiğini kayıt altına almaktır.

Her yazıda müvekkilim Alaatin Çakıcı'yı Sayın Devlet Bahçeli ile ilgili ilişkilendiriyorlar. Bu ilişkilendirme doğru değildir. Af, Alaatin Çakıcı'nın şahsına bir düzenleme değildir. Tüm mahkumlar için yapılmıştır.

Yalıkavak Marina için de "çöktü" dedikodusunu uzun süre boyunca dile getirdiler. Gökova Ören Marina için de aynı dedikodular üretilmişti. Şimdi de İstanbul Yelken Kulübü ile ilgili diğerleri gibi yine asılsız dedikodular ve haberler ortaya çıkmıştır. Her iki marinaya da gidip gelmesine rağmen söz konusu İstanbul Yelken Kulübüne aylardır gitmemektedir. Kulübün kendi yönetimsel ve iç sorunlarından dolayı dedikodulara Alaatin Çakıcı alet edilmektedir. İstanbul Yelken Kulübü kamuya yararlı dernek statüsündedir. Kamuya ait olan bir kurum için "çöktü" cümlesi ve yakıştırması hem yanlış hem de ayıptır. Söz konusu kulübe üye olanların birçoğu Rotary, Lions Kulübü üyesi ve muhalefet yanlısıdır. Rahatsız oluşlarının sebebi aynı düşüncede olmayan kişiler ile aynı ortamda bulunmaya tahammül edemeyenlerin hastalıklı düşünceleridir."

ALAATTİN ÇAKICI'NIN ARKADAŞI MENDERES SARUHAN’DAN BİRGÜN,CUMHURİYET VE DUVAR GAZETESİNDE MUHATTAP BULAMADI

Menderes Saruhan tekzip için Birgün Cumhuriyet ve Duvar gazetesine defalarca e-mail atıp aradığı halde yaptıkları haberin yalan olduğunu gün yüzüne çıkarınca Gazetecilerde çatlak ses meydana geldi.Genel yayın yönetmenleri fırça yerken bu yazarlara pazarda limon satma yolu gözüktü.

Ben Menderes Saruhan, Birgün ve Cumhuriyet gazetelerinde Alaattin Çakıcı ile ilgili çıkan haberde Alaattin Bey ile 40 yıllık dost ve hemşeriyiz. Abilerimi de tanır. Pandemi döneminde kulüp kapalıyken kendisini kulübe davet ettim. İstanbul’a geldiği zaman sürekli kulübe davet ediyordum. Kendisine özel bir loca hazırlatmadım. Herkesin oturup kalktığı yerde o da oturup kalkıyordu. Çakarlı araba deniyor fakat Alaattin Çakıcı’nın çakarlı arabası yoktur. İki şoföründe ruhsatlı silah var. İki araba geliyordu. Polis Türkiye’nin her yerinde Alaattin Çakıcı’yı takip etmek amacıyla, kiminle görüşüp görüşmediğini tespit etmek için takip etmektedir. Alaattin Çakıcı’nın bu gelişinden rahatsız olan kulübümüzün üyelerinin yüzde 80’i Lions kulübü üyesi ve CHP’lidir. Evet abim kulüp başkanlığından istifa etti üyeleriyle. Ahmet Kara geçici Başkan oldu. O arada dedikodu çıkardılar. Alaattin Çakıcı buraya çökecekmiş diye. Kendisine söyleyince Ahmet Kara’yı kibarca çağırttık ve kendisine şu cümleleri kullandı. “ Kardeşim burası sosyal bir kulüp dernek vasfında ben buraya neden çökeyim. Ben bu ülkede herhangi bir yere çökmedim ki buraya çökeyim. O da biz de biliyoruz senden rahatsız değiliz. Şoförlerin silahlı içeri girmesin diye cevap verdi. Alaattin Çakıcı da beni siz mi koruyacaksınız benim bir ton hasmım ver dedi. Bu silahlar devlet tarafından onlara ruhsat karşılığı verilmiştir. Taşımalarında yasadışı bir durum yoktur. Onu bunu işten çıkarıyorsunuz kimsenin ekmeğiyle oynamayın, ayıptır dedi. Ahmet Kara da ben burayı bırakmayı düşünüyorum. Alaattin Çakıcı da kendisine seçime kadar devam et kulübü yüz üstü bırakma ancak benim sorunum değil siz bilirsiniz dedi.” O günden sonra da bir daha Alaattin Çakıcı kulübe gelmedi. 8 aydır o kulübe ayak basmadı. Kamera kayıtlarında da bellidir. İşi bu noktaya neden getirdiklerini Alaattin Çakıcı’yı niye alet ettiklerini bilemiyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287