Cumhurbaşkanı Erdoğan, HSK'ye 4 yeni üye atadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda (HSK) 7 Haziran’da görev süresi dolacak dört üyenin yerine yeni atamalar gerçekleştirdi.

banner279
29 Mayıs 2025 Perşembe 11:30
Cumhurbaşkanı Erdoğan, HSK'ye 4 yeni üye atadı

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda (HSK) 7 Haziran’da görev süresi dolacak dört üyenin yerine yeni atamalar gerçekleştirdi. Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre, Serdar Ateş, Turan Kuloğlu, Sait Özdemir ve Bülent Küfüdür HSK’nin yeni üyeleri oldu.

Yeni atamalarla birlikte Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Turan Kuloğlu, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Serdar Ateş, İstanbul Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Sait Özdemir ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Bülent Küfüdür HSK üyeliğine getirildi.

TBMM 5 ÜYE SEÇMİŞTİ

HSK’ye yönelik son düzenlemeler kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu da 21 Mayıs’ta yapılan seçimle Fuzuli Aydoğdu, Hakan Yüksel, Seyfi Han, Cengiz Aydemir ve Alişan Tiryaki’yi HSK üyeliğine seçmişti. Böylece kurulun yeni dönem yapısı büyük ölçüde şekillenmiş oldu.

YENİ ÜYELERİN ÖZGEÇMİŞLERİ

  • Turan Kuloğlu, daha önce Alanya, Nurdağı ve Bayburt’ta hakimlik yaptı; Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nde tetkik hakimi olarak görev aldı. HSK Genel Sekreter Yardımcılığı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevlerinin ardından Personel Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

  • Serdar Ateş, Tarsus Cumhuriyet Savcılığı ve Yargıtay Tetkik Hakimliği gibi görevlerde bulundu. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliği sonrasında Adalet Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü olarak görev yaptı.

  • Sait Özdemir, Erzurum, Sarıoğlan, Nizip ve Ardahan’da hakimlik, Bartın ve İstanbul’da Ağır Ceza Mahkemesi Hakimliği, ayrıca Bakırköy Adalet Komisyonu üyeliği görevlerinde bulundu. En son İstanbul Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı görevindeydi.

  • Bülent Küfüdür, Ankara ve Diyarbakır’daki idare ve vergi mahkemelerinde görev aldı. Danıştay Tetkik Hakimliği, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Üyeliği ve Daire Başkanlığı görevlerinde bulunan Küfüdür, son olarak Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı olarak görev yapıyordu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner234

banner233