Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası "Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı?" sorusuna yanıt verdi.

banner279
09 Temmuz 2020 Perşembe 17:38
Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı?


 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı'nda olası kısıtlamaya ilişkin de yanıt verdi. Bakan Koca bayramda il bazında kısıtlama olabileceğinin altını çizerken, "Ülke genelinde kısıtlama Bilim Kurulu'nda gündeme gelmedi. Salgının seyrine göre bayramda il bazında kısıtlama olabilir" dedi.

BAKAN KOCA KAPIYI AÇIK TUTTU

Bakan Koca "Kurban Bayramı kısmen Bilim Kurulu'nda gündeme geldi. Kısmi tartışıldı ama öneri gelmedi. Önümüzdeki günlerde daha netleşmiş olur. Sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi. Ama özellikle il bazında birtakım kısıtlamaların gündeme gelebileceği konuşuldu. Bunu da bayrama doğru illerdeki vaka seyrine göre il hıfzısıhha kurulu kararları almaya yetkili. İl bazında birtakım kısıtlamalar söz konusu olabilir. Gelecek hafta yine konuşmuş olacağız" ifadelerini kullandı.

18 BİN KİŞİYE CEZA KESİLDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü ve İl Hıfzıssıha Kurulları'ndan gelen bilgiye göre; son 1 hafta içinde 81 ilimizde koronavirüs kurallarına uymayan 18 bin kişiye ceza kesildi.SON 3 GÜNDE VAKALARIN ARTTIĞI İLLERİllerimizin pik yapma durumunu gösteren tablo. İstanbul'un piki tamamladığını görüyoruz. Ama Anadolu'daki illerimizin bu piki daha tamamlamadığını gösteren Sakarya, Ankara, Eskişehir gibi.Son 3 günde en çok vakanın görüldüğü 7 il şöyle; İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa. En az vakanın görüldüğü 7 il ise; Tunceli, Artvin, Iğdır, Erzincan, Bayburt, Kırklareli ve Bilecik.Koca İstanbul başta olmak üzere diğer illerdeki durumu ise şu ifadelerle açıkladı:İllerimizin pik yapma durumunu gösteren tabloda, İstanbul'un piki tamamladığını, giderek aşağı düşen bir tablo olduğunu görüyoruz. Ama Anadolu'daki illerimizin bu piki daha tamamlamadığını gösteren, Eskişehir, Sakarya ve Ankara gibi bu piki tamamlamadığını, yeni yeni pik dalgasına ulaştığını görmüş oluyoruz.Son Dakika: Bakan Koca, 'Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması mı?' sorusuna yanıt verdi.

İstanbul, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir illerimizde 5. haftada piki yaptığımızı görüyoruz. Ama Anadolu'daki illerimizde, Trabzon 6. haftada, Kayseri 7. haftada, diğer illerimizde 14., 15., 16. ve 17. haftalarda piki oluşturma döneminde olduğunu görüyoruz.Yani Anadolu'da hala birinci dalga devam ediyor. Sayılardaki artış da, pikini tamamlayan illerin stabil olduğunu Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'da pikini tamamlama durumunda olan illerimizdeki artışta, toplam vaka sayımızın düşmemesine sebep olmakta.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280