Tüm lokanta, restoran ve pastanelerin oturma alanları kapatılıyor

Tüm lokanta, restoran ile pastanelerin oturma alanları koronavirüs tedbirleri kapsamında bu gece 24.00'dan itibaren kapatılıyor. Lokanta ve restoranlar paket servis ve gel/al hizmeti verebilecek.

banner279
21 Mart 2020 Cumartesi 22:30
Tüm lokanta, restoran ve pastanelerin oturma alanları kapatılıyor


İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı yeni genelgeyle bu geceden itibaren tüm lokanta, restoran ve pastanelerin oturma alanları koronavirüs tedbirleri kapsamında bu gece 24.00'dan itibaren kapatılıyor.Türkiye'de de görülen vaka sayısı her geçen gün artan koronavirüs dolayısıyla alınan tedbirler sıklaşıyor. Bu kapsamdan İçişleri Bakanlığı yeni bir genelge yayınladı.

"SADECE PAKET VE GEL/AL SERVİS OLACAK"

Yayınlanan genelgede şu ifadeler yer aldı: Bakanlığımızın illere gönderdiği genelge kapsamında; içkili ve/veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri, bugünsaat 24:00 itibariyle sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek.

"OTURMA ALANLARI KALDIRILACAK"

Bu nedenle tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerlerinin oturma alanlarını kaldırmaları sağlanacak, bu alanlara müşteri kabul etmemeleri konusunda gerekli işlemler yapılacak.Bakanlığımız sözkonusu tedbirlere ilişkin vali/ kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde başta Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli kararların alınarak, çalışmaların/tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve kolluk birimlerimiz tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi."
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287