Kanuni sondaj gemisi'de Akdeniz'e iniyor!

Türkiye’nin sondaj çalışmalarını yoğunlaştırmak için Kanuni isimli sondaj gemisinin de yakında çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

banner279
17 Ağustos 2020 Pazartesi 11:55
Kanuni sondaj gemisi'de Akdeniz'e iniyor!

Türkiye’nin sondaj çalışmalarını yoğunlaştırmak için Kanuni isimli sondaj gemisinin de yakında çalışmalara başlayacağı öğrenildi. Geminin Mersin’in Silifke ilçesine bağlı İncekum'daki NATO Limanı'nda bakım, güncelleme ve geliştirme süreci hız kazandı.

2012 yılında Güney Kore'de üretimi tamamlanan ve daha sonra Türkiye'ye getirilen sondaj gemisine ‘Kanuni' ismi verilmişti.Toplam 11 bin 400 metre derinliğe ve 3 bin metre sondaj açabilme kapasitesine sahip olan Kanuni gemisi, 2015'e kadar Brezilya'da enerji firması Petrobras tarafından kullanıldı. Kanuni, altıncı nesil ultra deniz sondaj gemisi olarak da biliniyor.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287