MGK toplantısında ne kararlar alındı?

Millî Güvenlik Kurulu, hükümete, Türk hava sahasının Kuzey Irak’a kapatılması ve Olağanüstü Hal’in uzatılması tavsiyelerinde bulundu.

banner279
16 Ekim 2017 Pazartesi 19:58
MGK toplantısında ne kararlar alındı?

Millî Güvenlik Kurulu Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi. Saat 13.40’ta başlayan toplantı, yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü. Toplantının ardından yapılan açıklamada, hükümete, Türk hava sahasının Kuzey Irak’a kapatılması ve Olağanüstü Hal’in uzatılması tavsiyelerinde bulunulduğu bildirildi.
İŞTE ALINAN KARARLAR
“1. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının İdlib’te “Gerginliği Azaltma Görev Gücü” kapsamında yürüttüğü harekât hakkında Kurul’a bilgi arz edilmiştir. Suriye’de kalıcı barışı tesis etmek amacıyla, Astana mutabakatı çerçevesinde görev yapan unsurlarımızın İdlib çatışmasızlık bölgesindeki görevini başarıyla sürdürdüğü değerlendirilmiştir.
2. Irak Anayasası’nı ihlal eden gayrimeşru IKBY referandumu sonrasında atılan adımlar değerlendirilmiş; alınması öngörülen yeni tedbirler müzakere edilmiştir. Türk hava sahasının IKBY’ne kapatılması ve İbrahim Halil Sınır Kapısı’nın merkezi Irak Yönetimi’nce devralınması sürecinin başlatılması hükûmete tavsiye edilmiştir. Bu çerçevede merkezi Irak Yönetimi’nin tüm ülkede anayasal egemenliğini tesis etmek üzere ve özellikle Kerkük’te attığı adımlar değerlendirilmiş; Irak’ın siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına atfettiğimiz önem bir kez daha vurgulanmıştır.
Merkezi Irak Yönetimi’nin Kerkük’te yürüttüğü operasyonun, şehrin son dönemde bozulmaya çalışılan demografik yapısının, tarihî derinliğine uygun şekilde tesisini de sağlamayı amaçlaması hususundaki hassasiyetimiz ve beklentimiz özellikle belirtilmiştir.
3. FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele kapsamında yurt bütününde uygulanan olağanüstü hâl değerlendirilmiş; demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere hükümete, olağanüstü hâlin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287