İklim Liderleri Ödülleri Sahipleri ile Buluştu

Bizim Dünyamız Vakfı tarafından düzenlenen “2’nci İklim Liderleri Ödülleri”, İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımı ile gerçekleştirildi.

banner279
29 Kasım 2023 Çarşamba 13:46
İklim Liderleri Ödülleri Sahipleri ile Buluştu

İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Mavi Salon’daki programa; İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Şahin, Bizim Dünyamız Vakfı Başkanı Kahraman Halisçelik, Ressam İsmail Acar, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan programda; Vali Gül, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahin, Bizim Dünyamız Vakfı Başkanı Halisçelik birer konuşma yaptı.

“GÖREV SÜREMİZDE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA BİRLİKTE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ”

Vali Gül, “İklim değişikliği konuşulurken herkes bir başkasından fedakârlık bekliyor. İklim değişikliğinin bizden çok uzak olduğunu düşünen bir anlayış var. İstanbul’da bir mahallenin sokağına yağmur yağarken diğer sokağında yağmadığını, derelerin denize taştığını ve hayatın olumsuz etkilendiğini görüyoruz. İktisata göre kaynaklar sınırlı, ihtiyaçlar sonsuz. İhtiyaçlarımız değil, ihtiraslarımız sonsuz. Daha çok tüketmek maalesef dünyamızı yaşanmaz bir yer haline getirdi. Başka gidecek bir yerimiz ve dünyamız yok. İklim değişikliği farkındalığını oluşturan yönetime teşekkür ediyorum, ödül alanları tebrik ediyorum. İstanbul’umuzda görev yapacağımız süre içerisinde iklim değişikliği konusunda birlikte çalışmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Vali Gül, Türk dünyasında kuraklıkla mücadele çalışmaları ve bu kapsamda Türk Devletleri Teşkilatı Kuraklığı Önleme Enstitüsü’nü kurması dolayısıyla Macaristan Devleti adına İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Miklos Bujaky’e ve emeklerinden dolayı savaş muhabiri ve fotoğrafçı Coşkun Aral’a ödüllerini takdim etti.

Program, 14 alanda ödüllerin kazananlara takdim edilmesi ile sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287