Vali Yerlikaya, Ayasofya Camii’nin Açılışına İlişkin Alınan Tedbirleri Açıkladı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ayasofya Camii’nin 24 Temmuz Cuma günü ibadete açılmasına ilişkin alınan tedbirleri basın toplantısında açıkladı.

banner279
23 Temmuz 2020 Perşembe 16:22
Vali Yerlikaya, Ayasofya Camii’nin Açılışına İlişkin Alınan Tedbirleri Açıkladı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ayasofya Camii’nin 24 Temmuz Cuma günü ibadete açılmasına ilişkin alınan tedbirleri basın toplantısında açıkladı. Vali Yerlikaya, “Buraya gelecek bütün misafirlerimizin en büyük arzularının, Ayasofya Camii’nde namaz kılmak olduğunu biliyoruz. Bu ilgiyi, İstanbul’a yakışır şekilde yönetmek için hazırlıklarımızı yaptık. Bütün kurumlarımızla birlikte, görevimizin başında ve sahada olacağız.” dedi.

Ayasofya Camii, 24 Temmuz Cuma günü kılınacak ilk Cuma namazı için hazırlanıyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 23 Temmuz 20.00’dan itibaren il genelinde alınacak önlemleri Ayasofya Camii önünde düzenlenen basın toplantısında açıkladı.

Vali Yerlikaya, “Yeryüzünün en görkemli mabetlerinden; İstanbul’un Fethi’nin Sembolü Ayasofya Camimizi; 24 Temmuz Cuma günü, yarın, Cuma Namazıyla birlikte ibadete açıyoruz. İstanbul’la birlikte Ayasofya’yı medeniyetimize kazandıran Fatih Sultan Mehmet Han ve askerlerini, şükranla, rahmetle yad ediyorum.” diyerek konuşmasına başladı.

“86 yıl müze olan, ibadetsiz kalan mabedi; ibadetle, namazla, ezanla buluşturan; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçenlere şahsım ve İstanbullular adına şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuşmasına devam eden Vali Yerlikaya, bütün Müslümanların açılış için heyecanlı olduğunu belirtti.

Vali Yerlikaya, “Ayasofya, Peygamber efendimizin müjdesine mazhar olmuş O komutanın, O askerin, O fethin emaneti… Onların mirası olan kimliğini, hamdolsun yeniden kazanıyor. Bütün Müslümanlar heyecanlı, ben de heyecanlıyım. Herkes Ayasofya’nın açılışında bulunmak istiyor. Muhteşem bir ilgi var. Bu ilgiyi, İstanbul’a yakışır şekilde yönetmek için hazırlıklarımızı yaptık.” ifadelerini kullandı.

Bu görkemli günün en güzel şekilde yaşanacağını belirten Vali Yerlikaya, şu şekilde devam etti: “Ayasofya’ya gelirken vatandaşlarımızın yanlarında 4 şey getirmelerini rica ediyoruz. Maske. Seccade. Sabır. Anlayış.”

Vali Yerlikaya, uygulanacak tedbirleri paylaştı: “Salgın nedeniyle misafirlerimiz için Ayasofya Camii ve çevresinde kadınlar için (2), erkekler için (3) olmak üzere (5) farklı açık alan, namaz kılma yeri olarak belirlendi. Bu alanlar; Erkekler için, Ayasofya Meydanı, Sultanahmet Meydanı ve Yerebatan Caddesi. Kadınlar için, Sultanahmet Türbesi yanındaki alan ve Mehmet Akif Parkı tahsis edildi. Namaz kılınacak alanlara; 3 ana istikametten gelinecek. Bunlar, Beyazıt Meydanı, Sirkeci ve Çatladıkapı. Namaz alanlarına girişler, 11 ayrı kontrol noktasında polislerimizce arama yapıldıktan sonra sağlanacak.”

Vali Yerlikaya, arama noktalarında geçişin hızlı ve kolay yapılabilmesi için, misafirlerin yanlarında el ve sırt çantaları getirmemelerini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287