Vali Yerlikaya, Prof. Dr. Yavaşca'yı hastanede ziyaret etti

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Bestekâr Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca’yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek, isminin Küçükçekmece’deki Güzel Sanatlar Lisesi’ne verildiğini söyledi.

banner279
28 Ocak 2021 Perşembe 16:45
Vali Yerlikaya, Prof. Dr. Yavaşca'yı hastanede ziyaret etti

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, klasik Türk müziği sanatçısı ve tıp doktoru Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca'yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Prof. Dr. Yavaşca ve ailesi ile bir süre sohbet eden Vali Yerlikaya, ardından Prof. Dr. Yavaşca’nın sağlık durumu hakkında doktorlarından bilgi aldı.

Ziyaret sırasında hatıra defterine şifa dileklerini belirten Vali Yerlikaya’ya Prof. Dr. Yavaşça’nın eşi Ayten Yavaşca tarafından Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca’nın kitabı hediye edildi.

BESTEKAR PROF. DR. ALAEDDİN YAVAŞÇA'NIN İSMİ OKULDA YAŞATILACAK

Vali Yerlikaya, ziyaret esnasında Türk müziğinin yaşayan çınarı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca’nın isminin Küçükçekmece’de bulunan Atakent Güzel Sanatlar Lisesi’ne verildiğini belirtti.

Yavaşca’nın ismi, 24 derslik, 808 öğrenci bulunan ve hazırlık+4 yıl eğitimin verildiği Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğrencilere ilham kaynağı olacak.

TÜRK MÜZİĞİNİN ÇINARI

1926 'da Kilis'te doğan Yavaşca, 1951 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Mesleki hayatında çeşitli hastanelerde görev alan Prof. Dr. Yavaşca, bilimsel yayınlar hazırlayarak literatüre katkı yaptı. 

Küçük yaşlarda müzikle ilgilenmeye başlayan Yavaşca, Klasik Türk Müziği üstatlarından dersler alarak meşk kültürünün temsilcilerinden oldu. Müzik eğitiminin ardından Yavaşca, Türkiye radyolarında ve TRT bünyesinde koro şefliği gibi önemli görevler aldı.

Üniversitelerden fahri doktora unvanı alan Yavaşça’ya çeşitli dallarda almış olduğu 200’ü aşkın ödülün yanı sıra Türk Musikisine yaptığı önemli katkılar dolayısıyla Müzik dalında 2008 yılı "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü" ve Sanat dalında 2010 yılı  "TBMM Üstün Hizmet Ödülü" verildi.

Türk Sanat Müziğinin yaşayan çınarı Yavaşça, sanat hayatı boyunca sayısız beste ve güftenin yanı sıra pek çok filmin müziklerine de imza attı.

Yavaşça’nın en çok bilinen besteleri arasında “Artık Bu Solan Bahçede Bülbüllere Yer Yok ve Geçmesin Günümüz Sevgilim Yasla” gibi eserler yer alıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280