Kitap Fuarı’nda KADES VE UYUMA Projeleri anlatıldı

12. Kocaeli Kitap Fuarı’nda İçişleri Bakanlığı’nın kadına şiddet ve uyuşturucu ile mücadele konularındaki iki önemli projesi tanıtıldı

banner279
21 Mayıs 2022 Cumartesi 11:48
Kitap Fuarı’nda KADES VE UYUMA Projeleri anlatıldı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, 12. Kocaeli Kitap Fuarı’nda, İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Kadın Destek Uygulaması  (KADES) ile uyuşturucu ile mücadeleyi içeren UYUMA Projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Bilgilendirmede her iki projede vatandaşların güvenlik birimlerine desteğinin son derece önemli olduğu vurgulandı.

VATANDAŞIN BİLİNÇLİ OLMASI ÖNEMLİ

Karamürsel Alp Salonu’ndaki bilgilendirme toplantısında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Birimi’nden Polis Memuru Banu Altıntaş ve Asayiş Şubeden Polis Memuru Serpil Kırım, Kitap Fuarını ziyaret eden vatandaşlara her iki proje hakkında detaylı bilgi sundu. Sunumda uyuşturucu madde kullanımının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençler olmak üzere toplumumuz açısından büyük tehlike oluşturduğu kaydedildi. Uyuşturucu ile etkin mücadelede güvenlik güçlerinin suç ile mücadelesi kadar, toplumun da bu konuda bilinçlendirilmesinin gerekli olduğu vurgulandı.

UYUMA UYGULAMASI AKTİF HALE GETİRİLDİ

Vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tamamen yerli ve milli bir yazılımla gerçekleştirdiği, akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple sanal mağazalarından ücretsiz olarak temin edilebilen UYUMA Uygulamasının aktif hale getirildiği ifade edildi. Ayrıca  

proje ile uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkanı sağlanmasının hedeflendiği kaydedildi. Uyuşturucu alışverişi, kullanımı ve ticaretini gören vatandaşların, program aracılığı ile durumu emniyet güçlerine bildirmeleri istendi. Toplantıda ayrıca, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına, İçişleri Bakanlığının Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulamaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287