Kocaeli'de terfi eden polisler için tören düzenlendi

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan ve bir üst rütbeye terfi eden emniyet mensupları için tören düzenlendi.

banner279
22 Haziran 2022 Çarşamba 09:23
Kocaeli'de terfi eden polisler için tören düzenlendi

İl  Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törene; Kocaeli Valisi  Seddar Yavuz’un yanı sıra, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, Emniyet Müdür Yardımcıları,  Polis Emeklileri Derneği Kocaeli Şube Başkanı Ayhan İlhan ve üyeleri ile emniyet mensupları katıldı.

Vali Seddar Yavuz’un tören birliğini selamlaması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu’nun konuşmasının ardından Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; “Öncelikle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Güvenlik konusu dünyadaki en büyük ihtiyaçlardan bir tanesi haline geliyor. Aslında güvenlik özgürlük dengesinin nasıl kurulacağı da yine tartışmalar arasında yer alıyor. Ancak güvenlik yoksa ne canınız can ne malınız maldır.

“BU ÜLKEDE YILLARDAN BERİ PKK TERÖR ÖRGÜTÜ İLE MÜCADELE EDİYORUZ”

Emniyet teşkilatımız ve güvenlik birimlerimizin görev alanının genişleyip, zorlaştığını belirten Vali Yavuz; Küresel çetenin terör örgütleri kurup bunları diğer ülkelerin başına bela etmesi toplumun tamamını tehdit eder hale getirmesi de yine başka bir sorun olarak karşımızda durmaya devam ediyor. Bu ülkede yıllardan beri PKK terör örgütü ile mücadele ediyoruz. PKK terör örgütünü kuranlar, yönetenler Türkiye’nin başına bela edenler arkasından DHKPC, FETÖ gibi en sonda DAEŞ gibi terör örgütlerini kurup ülkemizin başına bela edenlerin yine aynı odaklar olduğunu görüyoruz.  Bütün bu anlattıklarımdan çıkarmanız gereken bir ders var. O da milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, hiç kimseyi kimsesiz bırakmamak, çocuklarımızın, evlatlarımızın ellerinden sıkıca tutmak ve onları bu gruplara kaptırmamaktır. Eğer çocuklarınıza sahip çıkmazsanız ne kadar güvenlik alırsanız alın maalesef bu tedbirler sonuç vermez. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sadece bina yapmadık, Türkiye’yi küresel bir güç olarak ve aktör olarak bu yüzyıla hazırladık, bu yüzyılın Türk asrı, Türk yüzyılı olacağı iddiasını ortaya koyduk. Aslında dünyaya yeni bir ses verdik ve bu ses de hakkın, hukukun haykırılması, mazlum ve mağdurların sesi olmak ve Türk milletinin tarihten gelen büyük bir birikimini tekrar ortaya koymaktır. Daha çok çalışacağız, daha çok mücadele edeceğiz, daha çok hakkı hukuku haykıracağız. Gücü sömürmek, katletmek için değil, hak ve hukuku haykırmak için kullanacağız.

“BU AZİZ MİLLET EMNİYET TEŞKİLATIMIZI GÖZ BEBEĞİ GİBİ GÖRÜYOR”

Emniyet teşkilatının en güvenilir teşkilatlar arasında olduğunu belirten Vali Yavuz; Değerli polis arkadaşlarım, milletimizin emaneti olan üniformalarınıza lütfen layık olun. Öylesine kutsal bir üniforma taşıyorsunuz ki: milletimizin her biri size baktığında namusunu, canını emanet ettiği üniformayı görmekte ve kıymet vermektedir. Çünkü bu millet sizi göz bebeği gibi görüyor ve göz bebeği gibi koruyor. En güvenilir teşkilatlar arasındasınız. Elbette siz değerli teşkilat mensuplarımızın gayretli çalışması, fedakarlığı, gece gündüz demeden vatandaşımızın yardımına koşması en önemli etkenlerden bir tanesidir. Yine de bu şehrin Valisi olarak hatırlatmak isterim ki üzerimizdeki üniformanın ağırlığı hepimizi gerçekten zaman zaman eziyor.  Bir cinayet meydana geldiğinde, bizi üzen bir olay meydana geldiğinde doğrusu keyfimiz kaçıyor, Allah’ın huzurunda nasıl hesap vereceğimizi de her gün düşünüyoruz. Teorik olarak da hukuki olarak da bu şehrin güvenliği birinci derecede il Valilerinin sorumluluğunda olduğunu bu salonda oturan herkes biliyor. Elbette sizlerle,  çalışma arkadaşlarımızla beraber bu görevi yerine getiriyoruz. Sorumluluk birinci derecede ilin Valilerine aittir. O yüzden bu sorumluluğun bilincinde olan insanlar olarak, o sorumluluğun altında olmak yarın Allah’ın huzurunda hesap vermek elbette ağır olsa gerek. İnsanları şu veya bu şekilde ikna edebilirisiniz, kendinizi bu alanda iyi de görebilirsiniz ama asıl hesap Allah’ın huzurundaki hesaptır ve oradaki hesap hiç şaşmaz hesaptır. Hepimiz bu bilinçle hareket etmeli ve hazırlıklı olmalıyız. Kocaeli gerçekten potansiyeli, yaşadığı sorunları ve geçiş güzergahı olması, bilim,  sanayi ve teknoloji şehri olması, çok göç alması bir tarafta Marmara Denizi ve Karadeniz’e kıyısı olması hasebiyle hepimiz açısından zor bir coğrafya. Geldiğimiz noktada siz değerli arkadaşlarımızın fedakarca çalışması neticesinde daha iyi durumda olduğumuzu söyleyebiliriz. Daha iyi olacağız, daha iyi olmak için daha iyi çalışacağız, aziz milletimize layık olacağız. Bugün terfi eden bütün kardeşlerimi gönülden tebrik ediyorum. Rabbim hayırlı hizmetlere vesile kılsın. Yeni rütbelerinizin hakkını verebilmeyi Allah nasip etsin, utandırmasın, yolunuz bahtınız açık olsun. Bu vesileyle çok kıymetli emniyet müdürümüze, jandarma komutanımıza, diğer güvenlik birimlerimize ve bizimle tam bir iş birliği ve koordinasyon içerisinde çalışan çok kıymetli kardeşim Cumhuriyet Başsavcımıza, Adalet Komisyonu Başkanımıza ve tüm adliye mensuplarımıza bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi Başsavcımızın tayini Kayseri’ye çıktı bu vesileyle kendisine yeni görev yerinin hayırlı olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” diyen Vali Yavuz, tüm emniyet mensuplarına çalışmalarında başarılar diledi.

Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri rütbe alan 45 emniyet mensubunu tebrik ederek yeni rütbeleriyle yapacakları görevlerinde başarılar dilediler ve günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287