Kocaeli Müftüsü Sinan Cihan'ın "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" Mesajı

Diyanet İşleri Başkanlığımızca 1-7 Ekim’de düzenlenecek Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yılki teması “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” olarak belirlendi.

banner279
06 Ekim 2021 Çarşamba 19:27
Kocaeli Müftüsü Sinan Cihan'ın "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" Mesajı

Diyanet İşleri Başkanlığımızca 1-7 Ekim’de düzenlenecek Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yılki teması “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” olarak belirlendi. Hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerle caminin sevgi, bilgi ve birlik mekanı olduğu vurgusu yapılacak.

İnsanların caminin manevi ikliminde buluşmaya davet edileceği programlarda, caminin din, toplumsal ve mimari yönü ile hayatın merkezine taşınmasının önemi üzerinde durulacak. Böylece camilerin tarihte yüklendikleri misyonun tekrar canlandırılmasına katkı sağlanacak. Ayrıca “CAMİYE GÖSTERİR VEFA... 365 GÜN, GÜNDE BEŞ DEFA... TOPLUMA GÖSTERİR VEFA... HER AFETTE, HER ZORLUKTA HER DEFA...” sloganlarıyla hazırlanan camilerle ilgili görseller de sosyal medyada ve etkinlik alanlarında kullanılacak.

“İSLAM CAMİ MERKEZLİ BİR MEDENİYET”

Bu haftanın özellikle 2011'den beri çocuk, genç, engelli, namaz, kitap, şehir-medeniyet, kadın-aile, namaz ve din hizmetlerine adanan ömürler gibi konular çerçevesinde ele alındığı ve bu yıl özellikle cami ve vefa konusunun belirlendiği, “İslam Medeniyeti cami merkezli bir medeniyettir."

Peygamber efendimiz hicret yolculuğunda ilk olarak Kuba Mescid'ini, Medine’ye ulaştığında ise Mescid'i Nebevi’yi inşa ettirerek, cami merkezli bir şehir modeli ortaya koymuş, böylece camiyi gündelik hayatın merkezine konumlandırmıştır.

Bu vesileyle, camilerimizin mihrabından, minberinden, kürsüsünden, minaresinden, Kur’an kurslarından yükselen sesinin “Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik ediyor, ahirete irtihal eden hademe-i hayrata Yüce Allah’tan rahmet diliyor; hayatta olanlara sıhhat ve afiyet içerisinde daha nice hizmetler nasip etmesini niyaz ediyorum."

                                                                                                                                                       

Sinan CİHAN

                                                                                                                                                   

 Kocaeli Müftüsü

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287