Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Erkan VURAL, TÜİK’in açıkladığı Ağustos ayı enflasyon rakamlarına sert tepki gösterdi. VURAL, açıklanan verilerin vatandaşın yaşadığı gerçek hayatla uyuşmadığını belirtti.
“TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları gerçeği yansıtmıyor. Bunu nereden mi biliyoruz? Çarşıdan, pazardan, marketten, manavdan… Kısacası, halkın içinde yaşadığı sosyal hayattan.”
Erkan VURAL, vatandaşın alım gücünün her geçen gün düştüğünü, temel gıda ürünlerinin bile lüks haline geldiğini belirterek, şöyle devam etti:
“Masa başında hazırlanan raporlarla değil, sokağın sesiyle konuşulmalı. Gerçek enflasyonu öğrenmek isteyenler, halkın içine çıksın. Market raflarına, pazardaki etiketlere, emeklinin cebine baksın.”
Saadet Partisi olarak halkın yanında olduklarını vurgulayan VURAL, “Biz, rakamların değil, vatandaşın gerçeklerinin peşindeyiz” dedi.
NE HİKMETSE YIL SONUNDA ENFLASYON RAKAMLARI DÜŞÜYOR!
Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Erkan VURAL, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın “15 aydır kesintisiz şekilde gerileyen yıllık enflasyon, ağustos ayında son 45 ayın en düşük seviyesi olan %32,95’e geriledi” açıklamasına sert tepki gösterdi.
Başkan Vural şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Bakan, ne hikmetse enflasyon rakamları her yılın sonunda düşüyor. Ama çarşıya, pazara, markete, manava gittiğimizde; vatandaşın yaşadığı ekonomik gerçeklik, sizin söylediğinizle taban tabana zıt. Mutfaktaki yangın TÜİK tablolarına yansımıyor.”
“Gerçekleri görmek istiyorsanız rakamları TUİK’ten değil, halktan alın. Halk size enflasyonun kaç olduğunu, neyin ne kadar zamlandığını tek tek anlatır. Çıkın sokağa, bir emekliye, bir asgari ücretliye, bir esnafa sorun. Enflasyon o zaman size %32 mi geliyor, göreceksiniz.”
Enflasyon rakamlarıyla oynayarak değil, gerçeklerle yüzleşerek çözüm üretebilirsiniz. Aksi takdirde halkın yaşadığı ekonomik sıkıntılar makyajlı rakamlarla daha da derinleşecektir.
Laf Değil, Yaşanmış Bir Gerçek: Emekliye %300 Zam!
Her fırsatta Erbakan Hoca’yı ve Milli Görüş’ü dilinden düşürmeyen AKP yöneticileri, ne yazık ki icraatlara gelince Erbakan’ın izinden gitmek yerine tam tersini uyguluyor. Oysa biz lafla değil, icraatla konuşuruz!
Rahmetli Necmettin Erbakan döneminde, emekliye %300 zam yapıldı. En düşük emekli maaşı, o dönemde asgari ücretin %60 fazlasıydı. Bu, hayal değil; yaşanmış bir gerçek.
Bugün gelinen noktada, emekliler geçim sıkıntısı içinde. Maaşlar, temel ihtiyaçları bile karşılamaktan uzak. Ancak Saadet Partisi olarak söz veriyoruz:
Tıpkı geçmişte olduğu gibi; İşçiye, İşverene, Esnafa, Memura, Köylüye, Bağ-Kur’luya, Öğrenciye, Emekliye nasıl sahip çıktıysak yine ÇIKACAĞIZ.
Saadet Partisi iktidarında emekliler, yeniden insanca yaşamaya başlayacak. Çünkü biz, lafla değil, hizmetle varız.