Boyları Ufak Olmasına Rağmen Kalpleri Kocaman

Ordu’da boyları kısa olmasına rağmen çobanlık yaparak 3 çocuk büyüten Asım ve Gülçin Uzun çakmak çifti, çocuklarını üniversitede okutarak herkese örnek oldu.

banner279
21 Eylül 2017 Perşembe 09:42
Boyları Ufak Olmasına Rağmen Kalpleri Kocaman

Ordu’da boyları kısa olmasına rağmen çobanlık yaparak 3 çocuk büyüten Asım ve Gülçin Uzun çakmak çifti, çocuklarını üniversitede okutarak herkese örnek oldu.

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde yaşayan 53 yaşında 1.22 cm boyunda Asım ve 54 yaşında 1.25 cm boyunda Gülçin Uzunçakmak çifti 1990 senesinde akrabalar vasıtasıyla tanışarak evlendi. 

Evlilikleri ilk senesinde birçok zorluklarla karşılaşan karı-koca, kısa boylarına rağmen çobanlık ve hayvancılık yapmaya devam ederek adeta ekmeklerini taştan çıkardılar. 

27 senelik evlilikleri zamanı içinde 3 kız çocuğuna sahip olan Uzunçakmak çifti, çocuklarını üniversitede okuttu. 3 çocuğundan 2’si üniversite mezunu evladıyla herkese ilham kaynağı oldu Uzunçakmak ailesi dünyanın en mutlu anne-babasıydı.

KENDİLERİ KISA AMA ÇOCUKLARI UZUN BOYLU

Eşi ile 1990 senesinde akrabaları vasıtasıyla tanıştıklarını söyleyen Asım Uzunçakmak, “Düğün yaparak evlendik. Sonra çocuklarımız oldu. 

Çocuk sayısı çoğalınca bize ev lazım oldu. Eş dost, kaymakam bey sağ olsun biz eve başladık. Seneler içinde evi tamamladık. Çocuklar büyüdü. Onları okuttum, 2’si üniversiteyi bitirdi. Diplomalarını aldılar. Onları okutmak için hayvancılık, çobanlık yaptım. Şimdi biri üniversite mezunu iki kızım evlendirdim, Şu anda üç aydan üç aya özürlü maaşı alıyorum. 

Çocuklarımızın boyunun normal olmasından gurur duyduk. Allah taşıyabileceği yükü insanlara verir. Allah bizi böyle yarattı ama evlatlarımızı normal yarattı. Allah’a şükrediyorum.

Kendisi kısa boyuna rağmen hayvancılık, çobanlık yaparken kahvede hiçbir şey yapmadan oturan normal boylu insanlara kızgınlığını her fırsatta belli eden Asım Uzunçakmak, kahvede oturanlara şaşırdığını söyledi. 

Asım Uzunçakmak, “Kahvede otursam çaydı, ıvır zıvırdı günlük masrafım 10 lirayı bulur. Bu ayda 300 lira olur. Boş yere 300 lira harcayacağıma o parayı hayvanın önüne vereceğim yeme harcarım daha iyi. 

Kahvede akşama kadar oturanlara şaşıyorum. Zaten Türkiye’nin durumu belli.

Gülçin Uzunçakmak ise çocuklarını birçok zorluklarla büyütüp okuttuklarını söyleyerek, onlarla gurur duyduğunu söyledi.

KIZLARI ONLARLA GURUR DUYUYOR

Ailesiyle birlikte kalan üniversite mezunu 20 yaşında Ebru Uzunçakmak da böyle bir anne-babanın çocukları olmaktan gurur duyduğunu söyledi. 

Ebru Uzunçakmak, “Anne-babamın boyu kısa olması bizim için bir dezavantaj oluşturmadı. Boyları kısa ama boyları normal ailelerden daha çok şey yaptılar bizim için. Onlar bizi okuttu, üniversiteye gönderdi. Biz onlar için gurur duyuyoruz. 

Onlar da bizimle gurur duyuyor. 

Ebru Uzunçakmak, en büyük ablası Meryem Demirbaş’ın Bayburt Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği okudu, mezun olduktan sonra evlendiğini, diğer evli ablası Gökçe Yöndem’in lise mezunu, kendisi de Artvin Çoruh Üniversitesi İlk ve Acil Bölümü mezunu olduğunu söyledi.

(Metin Akyürek/İHA)

Son Güncelleme: 21.09.2017 11:44
Anahtar Kelimeler:
AileOrdu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287