Sakarya’da 5 ton kaçak ürüne el konuldu

Sakarya Pamukova’da, izinsiz süt ürünleri üreten bir işletmeye gece operasyonu düzenlendi. 5 ton kaçak ürüne el konulurken, 210 bin 622 TL ceza kesildi ve adli soruşturma başlatıldı.

banner279
22 Mayıs 2025 Perşembe 12:14
Sakarya’da 5 ton kaçak ürüne el konuldu

SAKARYA (İGFA) - Sakarya’nın Pamukova ilçesinde, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ekipleri ile Pamukova İlçe Jandarma Komutanlığı’nın ortak operasyonuyla, daha önce izinleri iptal edilmiş bir süt işletmesi denetlendi.

Gece saatlerinde yapılan denetimde, işletmenin onay belgesi olmadan üretim yaptığı ve iade ürünlerin yeniden kullanıldığı tespit edildi.

Operasyonda, yaklaşık 5 ton kaçak süt ürününe imha edilmek üzere el konuldu.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre işletmeye 210 bin 622 TL idari para cezası uygulanırken, bozulmuş veya değiştirilmiş gıda ticareti nedeniyle adli makamlarca soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İGFA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner234

banner233