Son Dakika...Amasra1 Kuyusunda Doğalgaz Bulundu

Son Dakika... Başkan Erdoğan Zonguldak Filyos Limanı Temel atma Töreninde Yaptığı açıklamada Karadeniz’de 135 milyar metreküp doğalgaz rezervi daha tespit edildiğini Açıkladı. “Fatih Sondaj Gemimiz, Sakarya Gaz Sahasındaki Amasra-1 Kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı”

banner279
04 Haziran 2021 Cuma 18:39
Son Dakika...Amasra1 Kuyusunda Doğalgaz Bulundu

Son Dakika...Amasra1 Kuyusunda Doğalgaz Bulundu..

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Petrolleri Anonim ortaklığı na ait Kanuni sondaj gemimiz ile Karadeniz Sakarya havzasında Amasra 1 kuyusunda 135 milyar m3 doğal rezervi keşfettik Toplamda 540 milyar m3 keşfe ulaştık aramalar devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filyos Limanı Açılışı ve Doğal Gaz İşleme Tesisleri Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Fatih Sondaj Gemimiz, Sakarya Gaz Sahasındaki Amasra-1 Kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı. Böylece, Karadeniz’deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı. Amasra-1 kuyusunun çevresindeki yeni arama ve sondajlama çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos Limanı Açılışı ve Doğal Gaz İşleme Tesisleri Temel Atma Törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  törende yaptığı konuşmada Karadeniz’de çalışmalara başlayan Fatih Sondaj Gemisi’nin 2020 yılında 405 milyar metreküplük doğal gaz rezervi keşfettiğini hatırlatarak, “Bu sonuç, dünyada 2020 yılında denizlerde yapılan en büyük keşif olarak kayıtlara geçmiştir. Ülkemizin hidrokarbon kaynakları konusundaki uzun arayışlarının nihayet yüz güldüren bir neticeye ulaşması olarak gördüğümüz bu keşfin, yeni müjdelerin öncüsü olması dileğimizi her fırsatta ifade etmiştik” dedi.

“KARADENİZ’DEKİ TOPLAM GAZ KEŞFİMİZ 540 MİLYAR METREKÜPE ULAŞTI”

Milletle yeni bir müjdeyi daha paylaşacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti: “Fatih Sondaj Gemimiz, yine Sakarya Gaz Sahasındaki Amasra-1 Kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı. Böylece, Karadeniz’deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı. Bu güzel haberin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Amasra-1 kuyusunun çevresindeki yeni arama ve sondaj çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah bu bölgeden yeni müjdeli haberler de bekliyoruz. Biraz sonra canlı bağlantı kuracağımız Kanuni Sondaj Gemimiz, Fatih’in açtığı kuyuları üretime hazır hâle getirmek üzere faaliyete başlayacak. Milletimize söz verdiğimiz şekilde Karadeniz gazını 2023’te kullanıma sunmak için arkadaşlarımız gece-gündüz çalışıyor. Filyos’taki tesisi de hızla tamamlayarak, hem denizde, hem karada bu işi bir an önce bitirmekte kararlıyız” şeklinde konuştu.

Türkiye’yi, en büyük cari açık kalemi olan enerji ithalatından kurtararak, kalkınma hamlesini hızlandırmanın en büyük hedefleri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Denizdeki doğal gazı karaya üç etapta çıkarmayı planlıyoruz. Birinci aşama deniz tabanında kurulacak doğal gaz üretim sistemleridir. İkinci aşama karada doğal gazı işleyecek ve kullanıma hazır hâle getirecek olan tesistir. Üçüncü aşama ise denizdeki sistemle karadaki tesis arasındaki bağlantıyı sağlayacak boru hattıdır. Doğal gaz kullanıma hazır hâle geldiğinde zaten ekonomimize büyük katkı sağlayacaktır.”

Son Güncelleme: 04.06.2021 21:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287