FIFA Tarafından Her An İçin Ceza Gelebilir

TFF, lisans kriterlerini yerine bir türlü getirmeyen Balıkesirspor Baltok’a vermiş olduğu 3 puan silme cezası ile ilgili açıklama yayınladı. 

banner279
21 Eylül 2017 Perşembe 11:00
FIFA Tarafından Her An İçin Ceza Gelebilir

TFF, lisans kriterlerini yerine bir türlü getirmeyen Balıkesirspor Baltok’a vermiş olduğu 3 puan silme cezası ile ilgili açıklama yayınladı. 

Yapılan Açıklamada, Balıkesirspor Baltok’a FIFA’tarafından ceza gelebileceğini söyledi.

Balıkesir Baltok Kulübü resmi internet sayfasından yapılan açıklamada futbolculara ve kulüpler olan 12 milyon 500 bin TL geçmiş dönem borcu ödendiğini söyleyerek, "Dün toplanan TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında yapmış olduğu değerlendirme neticesinde kulübümüzün 3 puan silinmesine karar vermiştir. 

Ağustos ayı içinde kulübümüz adına yapılan açıklamada ulusal kulüp lisansına ait istenen kriterlerin yerine getirildiği ve nihai açıklamanın Futbol Federasyonu tarafından eylül ayı içinde yapılacağı söylenmişti. 

Yeni yönetimimiz ilk iş olarak temmuz ayında federasyondan alınan bilgilere göre kulüp lisansa engel borçları kapatmış ve daha sonra transfer yasağına engel borç ödemelerini yaparak transfer yapma imkanı bulmuştur.

FIFA’DAN CEZA GELME RİSKİ VAR

2 aylık zamanda futbolculara ve kulüplere toplam 12 milyon 500 bin TL geçmiş dönemlerden kaynaklanan borç ödemesi yapıldığını söyleyen açıklamada, Problemli 34 dosyadan 27 tanesi kapatılmıştır. 

Ayrıca güncel futbolcu alacakları, primler ve cari dönem harcamaları için de 2 milyon 500 bin TL olmak üzere bu kısa dönem içinde yapılan toplam ödeme tutarı 15 milyon TL’dir. 

Kulüp lisansına ait mali kriterleri yerine getirdiğimizi düşünürken 16 Eylül Cumartesi gecesi kulübümüze gönderilen yazıda süper ligde mücadele ettiğimiz dönemde takımımızda oynayan Andre Santos (586 bin Euro) ve Nuno Cuelho ‘nun (1 milyon 203 bin Euro) alacaklarına ait ödemelerin yapılması durumunda kulüp lisansına dair mali kriterlerin yerine getirilmiş olacağı söylenmiştir. 

Bu borçlar kulübümüz tarafından bilinmekle birlikte temmuz ayında federasyonla yapılan görüşmelerde lisansa engel borç olarak karşımıza çıkmamıştır. 

Bu iki dosya ayrıca şu anda FIFA disiplin komitesindedir ve oradan da bir ceza gelme riski vardır.

İki gün içinde 7 milyon 500 bin TL’lik ödeme yapılması imkanı olmadığından kulüp lisans kurulundan 45 gün ek zaman talep edildiği belirtilen açıklamada, Daha evvel Mart 2017 ve Temmuz 2017 tarihlerinde 2 defa uzatma alındığından dolayı bu talep kabul görmemiş ve puan silme cezası ile karşılaşılmıştır. 

Cezanın kaldırılmasına ait tahkim kuruluna gerekli itirazlarda bulunacağız. Özellikle Andre Santos dosyası 2017 senesinde kesin karara bağlandığından bu sene kulüp lisansına engel teşkil etmemektedir. 

Umarız itirazımız olumlu olarak neticelenir. İtirazımız olumsuz olarak neticelense bile takımımızın kapasitesi silinen bu 3 puanı telafi edecek güç ve seviyededir. 

Kulübümüzün borçlarını sıfırlayarak sağlıklı bir mali yapıya kavuşturma amacında olan yönetimimizin kalan borçlarla ilgili görüşmeleri halen devam etmektedir.

(İHA)

Son Güncelleme: 21.09.2017 12:20
Anahtar Kelimeler:
FifaBalıkesirspor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280