Başbakan Ankara'lılara neyin müjdesini verdi?

Başbakan Binali Yıldırım, THY ile konuştuk, en kısa zamanda yeni uçuşları başlatıyoruz. İlk olarak 29 Ekim’de ilk uçuş Frankfurt’a, ardından Viyana, Berlin ve Paris’e yapılacak, hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

banner279
14 Ekim 2017 Cumartesi 15:21
Başbakan Ankara'lılara neyin müjdesini verdi?

Başbakan'dan Ankaralılara müjde
Ankara’nın başkent olmasının yıl dönümü vesilesiyle Ankaralılara bir de müjde veren Başbakan Yıldırım, “Ankara’nın bir meydanı var, ben daha yeni bakan olmuştum, ‘burası neresi’ dedim. ‘Havaalanı’ dediler. Yolu köy yolu, Ankara’nın meydanı köy meydanı gibiydi. Hiç Ankara’ya yakışan bir şey değildi. O modern terminali yaptık ve hizmete aldık. Eski siyasetçilerin birisi uçaktan inip içeriye girince ‘evladım bizi yanlış yere getirdin, ben Ankara’ya gidecektim’ demiş. Ankara olduğunu söyleyince bir türlü inanamamış. CHP’liler Ankara’daki Esenboğa Havalimanı Terminalinin yapılmaması için büyük bir direnç gösterdiler. ‘Devletin parasını çarçur ediyorsunuz, ne lüzum var, kimleri zengin edeceksiniz’ dediler. Yap-İşlet-Devret olarak yaptırdığımız o terminal ilk yılda garanti ettiğimiz yolcuyu geçti, üzerine çıktı, üzerine çıkan yolcudan gelin gelirlerin yarısını da biz almaya başladık. 14 yıl geçti süre bitti, tekrar kiraya verdik, şimdi oradan da külliyetli miktarda para alıyoruz. Önemli olan para değil, parayla herkes yapar. Yeter ki, işin nasıl olacağını bileceksiniz, kaynak üreteceksiniz, kamuya yük getirmeden iş yapacaksınız. 48 milyar dolarlık 15 yılda bütçe dışı kaynaklardan proje yaptık. 157 proje yaptık. Bu projelerin işletme süresinde kamuya verilecek kaynak miktarı 70 milyar dolar. Bizim garanti olarak ödeyeceğimiz para 12 milyar dolar. Karşılığında da 70 milyar dolar para var. Maalesef bilen de konuşuyor, bilmeyen de konuşuyor. Esenboğa Havaalanının yurt dışına çıkışları biraz zayıf. Şuanda 11 noktaya uçuş var, bir başkent için bu yeterli değil. THY ile konuştuk, en kısa zamanda yeni uçuşları başlatıyoruz. İlk olarak 29 Ekim’de ilk uçuş Frankfurt’a, ardından Viyana, Berlin ve Paris’e yapılacak, hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 17.10.2017 18:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287