AK Parti İstanbul il binasına lav silahıyla saldırı

İstanbul Sütlüce’de AK Parti il binasına lav silahıyla saldırı düzenlendi. Polis saldırgan ya da saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

banner279
20 Ocak 2017 Cuma 22:40

Alınan bilgiye göre, Sütlüce'de bulunan Ak Parti İstanbul İl  Başkanlığı'na lav silahıyla saldırıda bulunuldu. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri yaptıkları incelemelerde mühimmatın 3. katta bulunan bir odadaki duvara saplandığını belirledi. Bina duvarını delerek içeri giren başlığın patlamadığı öğrenildi.

Olay yerine bomba imha uzmanlarının çağrıldığı belirtildi.

Küçük çaplı hasara neden olan olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Olay yerinden kaçan kişi ya da kişilerin yakalanması için çevrede  operasyon başlatıldı.

TBBM'DE SALDIRIYA TEPKİLER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İstanbul İl  Başkanlığına yönelik saldırı, TBMM Genel Kurulunda kınandı.

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Başkanlık Divanı olarak  İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığına yönelik saldırıyı  kınadı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yapılan terör saldırılarının  hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını, devletin kararlılığı sayesinde terörün ülke  gündeminden çıkarılacağını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de söz konusu saldırı haberlerini  üzüntü ile öğrendiklerini, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu  belirtti.

Saldırganların kısa sürede yakalanmasını temenni ettiklerini  vurgulayan Özel, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Adalet ve Kalkınma Partisi  İstanbul İl Teşkilatına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Terör nereden  gelirse gelsin bir insanlık suçudur. Tüm inancımızla ve nefretle kınıyoruz."  dedi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım da her ne sebeple olursa olsun ve  kimden gelirse gelsin; ne İstanbul Emniyet Müdürlüğüne, ne de ülkede uzun süredir  siyasi yaşamını sürdüren bir siyasi partiye böyle bir saldırıyı kabul etmenin  mümkün olmadığının altını çizdi.

HDP olarak söz konusu saldırıları kınadıklarını dile getiren Yıldırım,  saldırının amacına ulaşamamış olmasının sevindirici olduğunu ifade etti.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise saldırıları kınadıklarını  belirtti. İlk bilgilere göre anlaşılanın, terör örgütlerinin vardiya sistemi ile  çalıştıklarını vurgulayan Akçay, Türkiye Cumhuriyeti Devletine kimsenin diz  çöktüremeyeceğini kaydetti.

Son Güncelleme: 21.01.2017 09:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287