Her sene 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamalarında duyarlı olmak adına paylaşılan sözler bir güne ait olmamalı, yılın 365 günü geçerli olmalıdır. Duyarlı olmak için günü beklemek gerekmiyor, sokakta, yanı başımızda olan engelli insanlarımıza karşı her zaman duyarlı olarak engele takılmamaları için engel değil, çözüm yolu bulmak gerekiyor.

Çayırova E-5 üzeri Pimaş fabrikası yanında bulunan üstgeçitteki engellilere kolaylık sağlayan ve kullandıkları asansörlerin uzun zamandan beri çalışmadığını belirten vatandaşların sesine kulak vermemle birlikte kendimde bizzat şahit olduktan sonra hak verdim. Evet, asansörler uzun zamandır çalışmıyor. Bizzat şahsım olarak uzun süredir çıkıp kontrol ettikten sonra gönülden bir engelli dostu çıkarda sorun giderilir diye yazma gereği duydum.

Dünyalarca para harcanarak, emek verilerek hizmet için yapılan asansörlerin madem bakımı, takip etmesi, meydana çıkan sorunun giderilmesi bu kadar zordu neden yapıldı? Çalışınca yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza kolaylık sağlayan bu asansörler, çalışmayınca adeta eziyet veriyor! Asansörleri yaptıran olduğu gibi yapıldıktan sonra bakım, onarım ve teknik destek verecek birilerinin de olması gerekiyor. Bakımdan önce yapılanların zaman zaman denetlenmesi meydana gelen sorunların kısa sürede giderilmesi daha çok önem taşıyor.

Asıl engelliler, karşılarına çıkan engeli geçemeyenlerdir.

Engel değil destek olun.

Engelli olmak sorun değil, engelliye engel olmak sorundur.

Engelliler fark edilmeyi bekler.

En büyük engel, engellenmektir.

Bu durumda engelliler gününde sıkça duyduğumuz, sosyal medyada çarşaf çarşaf paylaşılan bu sözlerin araçların arkasında yazılan yazılardan bir farkı kalmıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.