Çin'den tüm dünyaya yayılan Koronavirüs salgını sonrası Karayip Denizi'nde bulunan Canouan Adası'nda mahsur kalan 10 Türk işçisi içlerinden biri de benim kardeşim çok şükür sağ salim Türkiye’ye getirildiler.  

Ne mutlu, devletimizin gücünü 9 bin kilometre uzaklıkta Karayip Denizi'nde bulunan Canouan Adası'nda bile hissettiler. 

Kardeşim Mertcan “Devletimizin gücü Dünyanın en küçük noktalarından bile hayranlıkla izleniyor” dedi. Ve bu cümlesi hepimiz için gurur vericiydi.

Canouan Adasında kaldıkları sürece her gün görüntülü olarak kendisiyle konuştum ve her seferinde adım gibi yurda döneceklerini bildiğim için kendilerine “Sabredin sabrın sonu selamettir” dedim.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 74 ülkeden 25 binden fazla Türk vatandaşının Türkiye'ye getirildiği gibi kardeşimin de içinde bulunduğu 10 kişilik turizm çalışanın kısa süre içinde cennet vatanımıza getirileceklerine adım gibi emindim.

21 Mart tarihli “Koronavirüs Bize Neler Öğretti Neler?”  başlıklı yazımda da paylaştığım gibi “Km’lerce uzaklıkta olsalar da seslerini duyacak Devlet büyüklerimiz mutlaka olacaktır. Buna inancım tamdır” demiştim.

Bu süreç içersinde son olarak Survivor 2020 yarışma programının çekimleri için Dominik Cumhuriyeti'nde bulunan Acun Ilıcalı kardeşimi telefonla arayarak “Nerede kaldıklarını, konaklama yerlerinde sorun olup olmadığını, kaç kişi olduklarını sorarak kendilerinin 12 Mayıs’ta Türkiye’ye dönmek için bir organizasyon yaptıklarını belirterek, kardeşime bayrama kadar evlerinizde olursunuz, siz bana emanetsiniz” dedi. Acun Ilıcalı ne konuştuysa hepsi gerçekleşti ve kardeşim Mertcan Gençer, Onur Balkan, Muhammet Karaaslan, Özge Işın, Talat Çam, Cem Karakaya, Mehmet Öztürk, Mehmet Kaya, Serkan Kibrit ve Hulusi Gökçe Özdere gecesinde gözlerine uyku girmediği doğan güneş günü mahsur kaldıkları Karayip Denizi'nde bulunan Canouan adasına yaklaşık 2 saat mesafesi olan St.Vincent'e vapurla yolculuk yaparak  St Vincent havaalanına ilk defa iniş yapan geniş gövdeli Turkish Airbus A330-200 Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla hasret ve özlem duydukları ülkemize geldiler.

Sağlık durumlarının iyi olduğu turizm çalışanları şimdi, KYK Tekirdağ Çorlu Erkek Öğrenci Yurdunda karantina altına alınarak bayrama kadar ailelerine kavuşacakları karantina sürecinin bitmesini dört gözle bekliyorlar. 

Bu süreçte Mazlumların Dostu, Kimsesizlerin Kimsesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanımız Sayın Fahrettin Altun’a ve 14 saatlik yolculuk boyunca her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünerek bu organizasyonu gerçekleştiren Acun Ilıcalı'ya ve emeği geçen tüm Devlet büyüklerimize sonsuz teşekkürler.

Bayramda evlatlarından ayrı bırakmadığınız ailelerden aldığınız hayır duası sizleri korusun. Rabbim Devletimize zeval vermesin.

Beklenen Gün Gelecekse Çekilen Çile Kutsaldır.

Yerelden,Ulusala

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.