Google'a Şok Ceza!

Avrupa Birliği, Android işletim sisteminde piyasa hakimiyetini kötü kullanma gerekçesi ile Google'a tam...

banner279
18 Temmuz 2018 Çarşamba 16:15
Google'a Şok Ceza!

Avrupa Birliği, Android işletim sisteminde piyasa hakimiyetini kötü kullanma gerekçesi ile Google'a tam 4.3 milyar avro ceza verildi. Yapılan açıklamada 90 gün içinde Google'ın çalışma biçiminin değişitirmesi gerektiğini belirtti.

GOOLE'IN SUÇLANMA NEDENİ NE?
 

 Avrupa Birliği, 2016'da Google'ı, Android işletim sistemi ile piyasayı domine edip, rekabet kurallarının dışında davranmakla suçlamıştı. Suçlama, Google'ın kendi arama ve diğer çeşitli uygulamalarını Android cihazlarda yüklü olarak sunmasından kaynaklanıyordu.İncelemelerde, Google'ın çeşitli cihaz üreticileriyle yaptığı sözleşmelerde, Google arama, Play Store ve Chrome tarayıcısını önceden yükletmeye zorladığı ve bazı telefon üreticilerine Google aramayı önceden yüklemeleri halinde ödeme yaptığı ortaya çıkarılmıştı. Dünyanın en fazla kullanılan akıllı telefon işletim sistemi olan Android, Google'ın pek çok uygulaması için önemli gelir kaynağı durumunda.

Kaynak ; A Haber

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287